כמה פעמים חלמנו להתענג על סלט חצילים ועגבניות אך נרתענו מכמויות השמן של טיגון החצילים?
אז קבלו מתכון של סלט חצילים מושלם של אמא עם חציל אפוי! עם טעמים שמזכירים את הילדות ואת הבית.
סלט חציל ועגבניות של אמא
סלט חציל ועגבנייה מושלם כתופסת או כסלט לצד ארוחה.
ציוד
- סיר בינוני
מרכיבים
- 1 חציל
לרוטב:
- 1 פלפל גמבה
- 1 פלפל ירוק טרי מנוקה מגלעינים
- 6 שיני שום
- 4 כפות שמן
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 5 עגבניות
- 1 כף גדושה פפריקה
- 2 כפיות מלח לימון
- 1 כפית גדושה סוכר
שלבי הכנה
בישול החציל:
- להרתיח מים בסיר גדול עמוק
- לחתוך 1 חציל מאורך ויפה יחד עם קליפתו לפרוסות ואז לקוביות קטנות
- להכניס את קוביות החציל אל הסיר ונבשל אותן בערך 40 דקות עד שהחציל מתרכך ומשנה צבעו
- לסנן ולהניח בצד.
הכנת הרוטב :
- בסיר עם 2 כפות שמן לטגן יחד עד הזהבה: 1 פלפל גמבה חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות (כמות הפלפלים לבחירתכם לפי מידת החריפות המועדפת).
- להוסיף 6 שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לשרוף אחרת השום יהפוך למריר).
- להוציא ונניח בצד.
- אל אותו סיר להוסיף 4 כפות שמן+ 1 כפית שטוחה כורכום.
- לחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.
- לטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה ).
- להוסיף אל הסיר כף גדושה פפריקה ו 2 כפיות שטוחות תבלין מלח לימון ( הוסיפו קודם כפית ממנו ,תטעמו ,טעם הסלט צריך להיות חמצמץ עדין ורק אז הוסיפו אם יש צורך ) + 1 כפית גדושה סוכר.
- לערבב, להנמיך ללהבה קטנה ולתבל במלח לפי הטעם ולערבב.
- להוסיף אל הסיר את קוביות החציל והפלפלים.
- לערבב ממש בעדינות לבשל 7 דקות יחד ולצנן.
- לאחסן בקופסה אטומה במקרר.
מקור: Ariella Goldman
להשאיר תגובה