מתכון של סלט חציל בהכנה קלה במחבת אחת, בה מטגנים ומבשלים פרוסות חצילים בשרניות ועסיסיות וטעימות.
והתוצאה סלט חציל יפהפה ומגרה, שרק מחכה לאיזו פרוסת חלה טרייה וכמה סלטים נוספים ליד.
סלט חציל במחבת אחת: סלט אליפות בשיא הטריות
עושר של טעמים, עומק של צבעים, ומרקם של אלופים!
ציוד
- מחבת
מרכיבים
- שמן
- ¼ כפית כורכום
- 1 חציל חתוך לפרוסות חצויות
- 1 פלפל גמבה פרוס לרצועות
- 1 פלפל ירוק טרי חריף פרוס דק
- 4 שיני שום פרוסות
- מיץ טרי מ-2 עגבניות עסיסיות מגוררות
- 1 כף פפריקה
- מלח קורט
- 1 כף חומץ
שלבי הכנה
- נטגן את פרוסות החציל במחבת עם שמן ורבע כפית כורכום עד הזהבה יפה.
- נסנן ונניח בצד. אל אותה מחבת נוסיף רצועות גמבה ופלפל ירוק חריף ונטגן עד הזהבה וריכוך.
- נוסיף שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן עוד כמה שניות (זהירות לא לשרוף את השום). נסנן ונניח בצד.
- אל אותה מחבת נוסיף מיץ טרי מ-2 עגבניות עסיסיות מגוררות.
- נטגן על להבה קטנה עד שהן מקבלות מרקם ריבה ומתבלים בפפריקה ומלח.
- נוסיף פנימה את החציל והפלפלים, נוסיף כף חומץ ונערבב בעדינות עד איחוד.
- נאחסן בצנצנת אטומה בקירור.
מקור: אריאלה גולדמן
אפשר לעשות אותו הדבר בתנור.
היי,
נכון מאוד, למי שמעדיף!