מתכון של סלט חצילים קלויים בתנור בשילוב טעמים של חצילים שזופים וזהובים עם גמבות והרבה ירק מרענן שלא תצליחו להפסיק לזלול.
סלט קליל וקל להכנה שמקפיץ את הטעמים על השולחן לרמה גבוהה. איך שתיקחו טעימה ראשונה תתמכרו לכל החיים!
סלט חצילים קלויים וגמבה בתנור
קבלו מתכון סופר מהיר להכנה של סלט חצילים ממכר שלא תפסיקו להכין
מרכיבים
- 1 חציל גדול
- ½ גמבה אדומה או גמבה אדומה קטנה
- ½ גמבה צהובה
- ½ כפית אריסה חריפה
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כפיות שמן זית
- 1 לימון סחוט
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס מעט
שלבי הכנה
- נשטוף היטב את החציל ושפשף עד שיצא כל הלכלוך.
- לאחר מכן נתקע סכין/מזלג ונעשה חורים בחציל.
- לא נוריד ממנו את הראש, מכיוון שזה שומר על הצורה של החציל שלא תתפרק.
- נחמם תנור מראש על 200 מעלות ונכניס את החציל לתבנית אפייה עם נייר אפייה.
- לאחר שנראה שהחציל קלוי והפך להיות “מושי” נכבה את התנור ונשאיר את הדלת מעט פתוחה וניתן לו להתקרר.
- לאחר הקירור, נחתוך לו את הראש (הירוק) ונחתוך לקוביות.
- במקביל נחתוך גם את שאר המצרכים ונוסיף את הכל ביחד. נערבב ונטעם אם צריך לתקן תיבול.
- ככל שהחציל יישאר יותר זמן עם התבלינים כך הוא יהיה יותר טוב באותו היום.
מקור: סלט חצילים – Moria GL
ערב טוב לעורכת המתכון, הגמבות ניכנסות לסלט במצב טרי, ללא בישול או אפייה ? תודה על תשובה בעניין, מירי.
היי מרים,
הגמבות טריות, רק לחתוך ולהוסיף 🙂
בהצלחה!