מי אוהב מתכונים מחצילים? מי לא! צלוי, אפוי, או מטוגן, אין על חציל בכל הצורות והטעמים.
מתכון של סלט חצילים פיקנטי 10 דקות ומוכן. סלט מנצח, מתאים לכל ארוחה, ובעיקר כהפתעה בשולחן ערב שבת. רוצו לנסות!
סלט חצילים פיקנטי שתמיד מככב
מתכון של סלט חצילים מושלם, בטעמים מדויקים שמוכן בדקות ספורות. פיקנטי ומתובל בצורה מושלמת.
מרכיבים
- 2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
- 5-6 שיני שום פרוסות
- 1 מיכל עגבניות מרוסקות 240 מ"ל
- 1 כף רסק מרוכז
- 1 כוס מים
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ½ כף תבלין שום גבישי
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
שלבי הכנה
- נשים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ונשהה למשך 20 דקות להגרת הנוזלים.
- נטגן את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג.
- בסיר נשים שמן בכמות נדיבה, נתחיל בטיגון הפלפל הירוק כחמש דקות.
- נוסיף עגבניות ופרוסות שום ונטגן כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
- נוסיף עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ונערבב.
- נוסיף את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
- נוסיף את הפטרוזיליה ונערבב.
- נקרר ונעביר לכלי אטום ונאכסן במקרר.
מקור: לבשל ולאפות עם ליטל
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג
שלום, האם החצילים לא נטמעים בתבשיל בזמן הארוך של הבישול?
היי יפה,
לא, הם לא ייטמעו. זמן הבישול הוא 20 דקות וזה לא מספיק כדי לרכך את החצילים לכדי היטמעות.
בהצלחה 🙂