מתכון של סלט חצילים וגמבה קל להכנה וטעים יותר מכל סלט חצילים וגמבה שתקנו בחוץ!
הכנה פשוטה וקלה ומקבלים סלט חצילים וגמבה עשיר ביותר שמשדרג כל ארוחה וביס!

סלט חצילים וגמבה צבעוני ומשגע
סלט מאוד טעים והכי פשוט וקל להכנה
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 2 חצילים מקולפים חצויים לקוביות מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות
- 2 בצלים פרוסים
- 5 שיני שום
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף סוכר
- רוטב צ'ילי מתוק חריף
- ½1 כפות מיץ לימון או חומץ
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
- פפריקה אדומה מעט
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- ¾ כוס מים רותחים
שלבי הכנה
- נזהיב בצל עם טיפת שמן כחצי דקה, מוסיפים שום ומזהיבים מספר דקות נוספות.
- נוסיף קוביות חצילים וממשיכים להזהיב במשך כ-20 דקות עד חצי שעה.
- נוסיף רצועות פלפלים, רסק עגבניות ומים רותחים.
- במהלך הבישול נבחוש מדי פעם ולבדוק שהתערובת לא תידבק לסיר.
- נתבל את התבשיל עם אבקת מרק עוף, סוכר, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רוטב צ'ילי ומיץ לימון/חומץ.
- נטעם ונתקן תיבול לפי צורך.
- ננמיך את חום הבישול ומבשלים לפחות שעה.
- בגמר הבישול נוסיף פטרוזיליה קצוצה.

מקור: Miri Golani
להשאיר תגובה