סלט חצילים וגמבה קל להכנה וטעים יותר מכל סלט חצילים וגמבה שתקנו בחוץ!
מתכון מאוד פשוט להכנה ומקבלים סלט חצילים וגמבה עשיר ביותר שמשדרג כל ארוחה וביס!
סלט חצילים וגמבה צבעוני ומשגע
מושלם במיוחד להגשה בין סלטי ארוחת השבת
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 2 חצילים מקולפים חצויים לקוביות מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות
- 2 בצלים פרוסים
- 5 שיני שום
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף סוכר
- רוטב צ’ילי מתוק חריף
- ½1 כפות מיץ לימון או חומץ
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
- פפריקה אדומה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- ¾ כוס מים רותחים
שלבי הכנה
- נזהיב בצל עם טיפת שמן כחצי דקה.
- נוסיף שום ומזהיבים מספר דקות נוספות.
- נוסיף קוביות חצילים ונמשיך להזהיב במשך כ-20 דקות עד חצי שעה.
- נוסיף רצועות פלפלים, רסק עגבניות ומים רותחים.
- במהלך הבישול נבחש מדי פעם ונבדוק שהתערובת לא תידבק לסיר.
- נתבל את התבשיל עם אבקת מרק עוף, סוכר, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רוטב צ’ילי ומיץ לימון/חוצץ.
- נטעם ונתקן תיבול לפי צורך.
- ננמיך את חום הבישול ומבשלים לפחות שעה.
- בגמר הבישול נוסיף פטרוזיליה קצוצה.
מקור: Miri Golani
להשאיר תגובה