סלט בורגול מהמם וטעים עם בטטה וסלק אפויים שהם פשוט ארוחה שלמה בקערה אחת מנצחת.
גרגירים רכים של בורגול מזין ומשביע, וברוטב מושלם של סילאן ולימון – ושלל אגוזים לקראנצ’יות ממכרת.
סלט בורגול עם בטטה וסלק אפויים
סלט שהוא ארוחה שלמה בקערה אחת
מרכיבים
- ½1 כוס בורגול עבה טוף ומושרה במים רותחים למשך כחצי שעה
- 1 בטטה בינונית לקוביות קטנות
- ספריי שמן
- מעט מלח
- 1 כפית סילאן
- 1 סלק
- 1 בצל סגול
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- 1 חופן אגוזי מלך
- 1 חופן חמוציות
- מיץ מלימון אחד
- פלפל שחור מעט
- 1 כף רכז רימונים
- מעט שמן
שלבי הכנה
- נסנן את הבורגול היטב מהמים ונניח בקערה.
- נסדר את קוביות הבטטה על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- נרסס ספריי שמן, מעט מלח וכפית סילאן ומערבבים מעט.
- באותה צורה נכין את הסלק ונסדר גם אותו על נייר האפייה.
- נאפה בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
- נוסיף את הסלק והבטטות לקערה עם הבורגול.
- נקצוץ בצל סגול וצרור פטרוזיליה ומוסיפים לסלט.
- נקלה במחבת חופן אגוזי מלך ונוסיף לסלט גם חופן חמוציות.
- נתבל במיץ מלימון אחד מלח, פלפל שחור, רכז רימונים ומעט שמן.
מקור: מתכונים עם סלק – סלט בטטה קריספי עם בורגול – כרמית דהאן
להשאיר תגובה