הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט בורגול עם בטטה וסלק אפויים

מתכון סלט בורגול

סלט בורגול מהמם וטעים עם בטטה וסלק אפויים שהם פשוט ארוחה שלמה בקערה אחת מנצחת.

גרגירים רכים של בורגול מזין ומשביע, וברוטב מושלם של סילאן ולימון – ושלל אגוזים לקראנצ’יות ממכרת.

מתכון סלט בורגול

סלט בורגול עם בטטה וסלק אפויים

הדפסה
סלט שהוא ארוחה שלמה בקערה אחת
של: כרמית דהאן

מרכיבים

  • ½1 כוס בורגול עבה טוף ומושרה במים רותחים למשך כחצי שעה
  • 1 בטטה בינונית לקוביות קטנות
  • ספריי שמן
  • מעט מלח
  • 1 כפית סילאן
  • 1 סלק
  • 1 בצל סגול
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 1 חופן חמוציות
  • מיץ מלימון אחד
  • פלפל שחור מעט
  • 1 כף רכז רימונים
  • מעט שמן

שלבי הכנה

  • נסנן את הבורגול היטב מהמים ונניח בקערה.
  • נסדר את קוביות הבטטה על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • נרסס ספריי שמן, מעט מלח וכפית סילאן ומערבבים מעט.
  • באותה צורה נכין את הסלק ונסדר גם אותו על נייר האפייה.
  • נאפה בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
  • נוסיף את הסלק והבטטות לקערה עם הבורגול.
  • נקצוץ בצל סגול וצרור פטרוזיליה ומוסיפים לסלט.
  • נקלה במחבת חופן אגוזי מלך ונוסיף לסלט גם חופן חמוציות.
  • נתבל במיץ מלימון אחד מלח, פלפל שחור, רכז רימונים ומעט שמן.
מתכון סלט בורגול
צילום: כרמית דהאן

מקור: מתכונים עם סלק – סלט בטטה קריספי עם בורגול – כרמית דהאן