סירות תפוחי אדמה משגעות שיפתיעו את כל יושבי השולחן! מתכון קל לתפוחי אדמה במילוי בשר טחון, פטריות וירק ובתיבול עשיר. מנה ייחודית בתור מנה ראשונה או עיקרית, מנה מובחרת שנועדה להרשים את האורחים ולהעלות חיוכים!
סירות תפוחי אדמה ממולאות
מתכון ייחודי לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר טחון ופטריות
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כף סוכר
- 300 גרם בשר טחון אפשר גם רצועות חזה עוף
- מלח ופלפל שחור
- כוסברה טחונה יבשה ופפריקה מתוקה מי שאוהב אפשר מעט כמון
- מעט שומן כבש אפשרות
- 1 סלסלת פטריות
- 1 כף שום כתוש
שלבי הכנה
- מבשלים תפוחי אדמה במים, מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
- חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
- חותכים בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
- מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
- מוסיפים פטריות חצויות לשניים, מטגנים דקה נוספת, מורידים מהאש, מוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
- מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ואופים ב־200 מעלות במשך כ־15 דקות.
- ממלאים את תפוחי האדמה במילוי ואופים עד השחמה כ-30 דקות.
הערות וטיפים
אפשר להגיש עם טחינה מעל.
מקור: חני קונאשוילי
להשאיר תגובה