המתכון הזה פשוט אסון! טעים מדי ברמה שקשה מאד להפסיק לאכול ראו הוזהרתם!
מתכון מושלם להכנת סינרול גבינה אוכמניות קטוגני. מאפה שמרים גבינה ואוכמניות ללא גלוטן וללא סוכר.



סינרול גבינה אוכמניות קיטוגני
ללא גלוטן, ללא סוכר, מתיקות משכרת עם רכות חלומית!
ציוד
- תבנית שקעים
מרכיבים
- 600 גרם או 3 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
- 3 כפות גדושות גבינת שמנת 30% כ-60 גרם
- 280 גרם או שתי כוסות קמח שקדים באותה כוס מידה של המוצרלה
- 1 ביצה מידה L
- 1 כף שטוחה פסיליום כ-12 גרם
- 1 כף שטוחה אבקת אפייה ללא אלומיניום כ-8 גרם
- בזיליקום ואורגנו טריים רק אם מכינים מילוי מלוח
למלית גבינה מתוקה:
- 1 גביע גבינת שמנת 200 מ"ל כאן השתמשנו בגבינת נפוליאון
- 30-50 גרם סוויטאנגו וניל תלוי ברמת המתיקות האהובה עליכם
- אוכמניות למי שאוהב כאן עשינו חצי עם, חצי בלי
שלבי הכנה
- קודם כל שימו לב, אם מכינים מילוי מלוח אז מכניסים לתוך הבצק מעט מלח + בזיליקום ואורגנו טרי או תערובת של עשבי תיבול יבשים. אם מכינים במלית מתוקה אז מכינים את הבצק כמו שהוא ללא תוספות כלל.
הכנת הבצק:
- להניח את הגבינות בקערת זכוכית וממיסים יחד במיקרוגל דקה שלמה.
- להוציא ולערבב ושוב מחזירים למיקרו לעוד דקה. סה"כ כשלוש דקות (כל מיקרו והחום שלו).
- להניח את הגבינות עם כל החומרים בקערת המג'ימיקס וטוחנים לבצק (זה השלב להוסיף עשבי תיבול אם מכינים במליות מלוחות).
- לחלק לשלושה כדורים שווים במשקלם, ופותחים כל בצק למלבן בין שני ניירות אפייה.
למלית:
- לערבב יחד לאיחוד את כל חומרי מלית הגבינה. אצלנו חלקנו אוהבים אוכמניות וחלקנו ממש לאף לכן הכנו חצי חצי.
- למרוח את מלית הגבינה על הבצק. אם אוהבים אוכמניות מפזרים מעל הגבינה ומגלגלים בעזרת נייר האפיה לגלילה.
- לעטוף היטב ולהעביר למקפיא לחצי הקפאה, כשהגלילה חצי קפואה מוציאים מהמקפיא וחותכים למנות סינרול (שבלולים אישיים).
- להניח בתבנית שקעים משומנת בחמאה.
- להעביר לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-20-22 דקות או עד השחמה.
- להוציא לצנן ובזהירות ולהוציא מתבנית השקעים.

מקור: ליאת דוד
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק
להשאיר תגובה