מתכון של סינמון רולס ויש שקוראים לו רולי קינמון, בטעמים מענגים מרשים מחדש בכל ביס!
מעדן נדיר וטעים שמכינים בקלי קלות בלי שמרים, התפחות, וכאבי ראש נלווים.
סינמון רול משגע ב-10 דקות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר וניל
- 50 גרם חמאה קרה
- 1 כוס חלב פושר
למילוי :
- 50 גרם חמאה רכה
- ⅓ כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
לסירופ:
- 1 כף נס קפה
- 2 כפות מים חמים
- 1 כף שמנת חמוצה
- 2 כוסות אבקת סוכר
- ½ כוס אגוזים שבורים
שלבי הכנה
- לערבב את הקמח ואבקת אפייה יחד, ואז נוסיף את החמאה ונלוש.
- להוסיף את החלב וללוש את הכל יחד עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף קמח.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בערך חצי ס”מ.
- לטרוף בקערה את ה-50 גרם חמאה רכה עם שליש כוס סוכר וכפית קינמון.
- לערבב את חומרים המילוי עד לאיחוד ונמרח על הבצק.
- לגלגל את הבצק ונפרוס לשושנים בגודל הרצוי.
- לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות בערך.
- לפזר איך שיוצא מהתנור אגוזים.
- נרתיח את מרכיבי הסירופ ונזגג מהסירופ כשהעוגה חמה.
מקור: סינמון רול משגע ב-10 דקות – Vered Hinga Jacobs.
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם.
איך הופכים את המתכון לפרווה ?
היי עליזה,
אפשר את החמאה להמיר בנטורינה, חמאת קוקוס או חמאה טבעונית אחרת.
את השמנת החמוצה ממירים בכף חלב צמחי, איזה שבא לך.
בהצלחה!