אין קינוח יותר מפנק מאשר סיגרים מתוקים, עשירים בשקדים, אגוזים, צימוקים ותמרים וטבולים בסירופ סוכר! זו אחת העוגיות היותר מפנקות שיש, וכל ביס הוא אגדה! מתכון קל ומהיר לקינוח חגיגי מושלם לאירוח ולסופי השבוע!
סיגרים מתוקים שקל להכין
מתכון קל ומהיר לסיגרים מתוקים עשירים ומפנקים
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילה עלי פילו. 500 גרם
- למלית:
- ½ חבילה ממרח תמרים סה”כ 225 גרם
- 1 כוס אגוזי מלך.
- 1 כוס צימוקים.
- ½1 כוס שקדים טחונים.
- 1 כף סילאן
סירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- כפית מיץ לימון סחוט
שלבי הכנה
- טוחנים אגוזים עם ממרח תמרים לקבלת עיסה ומוסיפים כף סילאן.
- מניחים עלה פילו ומרססים בשמן.
- מקפלים לחצי וחותכים לשלושה.
- מניחים מהעיסה ומסדרים לרוחב. משאירים סנטימטר בכל קצה וקפלים אותו.
- מגלגלים ואופים ב־180 עד הזהבה במשך כ-10 דקות.
- מערבבים לימון, מים וסוכר. אפשר גם מים חמימים.
- טובלים את הסיגרים בסירופ בסיום האפייה.
הערות וטיפים
מקור: מעיין פוגל
להשאיר תגובה