מתכון כמו בסטיקיות להכנת סטייק פרגית עסיסי ומשגע.
ארוחה מושלמת ומדהימה עם טעם אלוהי שתתחרטו שלא הכנתם כבר קודם.
סטייק פרגית על האש עם תיבול סודי!
עסיסי ומשגע עם טעם מושלם
ציוד
- מנגל גריל / מחבת פסים
מרכיבים
- 10 נתחי פרגית
- ¼ כוס שמן זית או קנולה – מומלץ לערבב יחד את 2 סוגי השמן חצי חצי
לתבלינים:
- 2 כפיות גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גבישי
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית חוואיג’ תימני
- ½ כפית תבלין על האש
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית הל טחון
- ¼ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף – תוספת אישית, אפשר לוותר
- 2-3 כפות מים
שלבי הכנה
- נכניס את נתחי הפרגית לשקית ניילון גדולה ועבה.
- נוסיף את השמן, התבלינים (הקפידו על הכמויות), המים.
- נסגור את השקית בעזרת סוגר או קשר, מנענעים היטב את השקית כך שהפרגיות יצופו היטב ברוטב.
- מומלץ להשרות לילה שלם במקרר. לממהרים ורעבים, אפשר להשרות שעתיים במקרר.
- נלהיט היטב גז / פחמים או מחבת פסים או מחבת פלא (איך צורך לשמן).
- נניח את הפרגיות ונצרוב 4 דקות מכל צד עד שנוצרים פסים כהים.
מקור: סטייק פרגית – סבתא לאה
זהו, רק 4 דקות מכל צד????
היי לאה,
אכן כן, אבל אם הנתחים של הפרגית עבים יותר מהממוצע, כמובן שיש לצלות עוד דקה עוד שתיים יותר.
בכל מקרה, תמיד עדיף לשים לב לבישול עצמו כשמכינים ולא להסתמך באופן מוחלט על הזמנים המופיעים במתכון.
בהצלחה!
זה תבךינים יותר מעוף
היי שמעיה,
אפשר להוריד בכמות ולשחק עם התבלינים איך שרוצים.
בהצלחה!