סטייק פרגית על האש כמו בסטקיות ואפילו טעים יותר! אין על התיבול של סבתא, והתיבול של הסטייק הזה הוא אחד הטעימים שיש! מתכון לסטייק פרגית עסיסי, שמכינים בקלות ובמהירות! יותר לא תצאו לאכול סטייק בחוץ!
סטייק פרגית על האש
מתכון לסטייק פרגיש עסיסי עם תיבול משגע!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 10 נתחי סטייק פרגית
- ¼ כוס שמן זית או קנולה. מומלץ לערבב יחד את 2 סוגי השמן בכמות שווה.
לתיבול:
- 2 כפיות גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גבישי
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית חוואיג’ תימני
- ½ כפית תבלין על האש
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית הל טחון
- ¼ כפית פפריקה חריפה. לא חייב.
- 3-2 כפות מים
שלבי הכנה
- מכניסים את נתחי הפרגית לשקית ניילון גדולה ועבה.
- מוסיפים שמן, תבלינים ומים, וסוגרים את השקית בעזרת סוגר או קשר, משקשקים היטב את השקית כך שהפרגיות יצופו היטב ברוטב.
- משרים לילה שלם במקרר, אבל אם אין זמן אז משרים שעתיים במקרר במינימום.
- מחממים מחבת פסים או מחבת פלא – איך צורך לשמן.
- צורבים את הפרגיות במשך כ־4 דקות מכל צד עד שנוצרים פסים כהים.
מקור: סטייק פרגית – סבתא לאה
להשאיר תגובה