מתכון הכי טעים וקל שתוכלו לדמיין – סטייק פרגית מקורמלת בתיבול מטריף ומיוחד!
סטייק פרגית שדורש הכנה קלילה ממש, שישתלב מעולה עם אטריות דקות, פירה נימוח או אורז לבן.
סטייק פרגית מקורמלת במשרה מטריף
המתכון הכי טעים וקל לסטייק מושלם
ציוד
- סוטא'ז
מרכיבים
- 1 ק”ג סטייק פרגיות
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
למשרה:
- 5 כפות רוטב סויה קלאסי
- 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק + שום אם משתמשים ברוטב צ’ילי ללא שום – יש להוסיף 4 שיני שום קצוצות
- ½1 כפות רוטב טריאקי
- קורט פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות כפות סילאן או דבש למי שרוצה טעם יותר מתקתק
שלבי הכנה
- בקערה גדולה לערבב את כל חומרי המשרה.
- לחצות את הפרגיות לשניים ולהניח אותן בתוך המשרה למשך לילה במקרר. אפשר לקצר תהליך ולהשרות שעה.
- נטגן בסוטא'ז את רצועות הבצל עד שישחים ולאחר כרבע שעה להוסיף את רצועות הגמבה ולהמשיך לטגן עד קבלת צבע שחום.
- נוסיף לסיר את הפרגיות ולטגן אותן מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע זהוב/חום.
- נוציא את הפרגיות מהסיר ולשים אותן בצלחת.
- נשפוך לתוך הסיר את הרוטב שנשאר בקערה, ולצמצם את הרוטב עד כמעט קירמול.
- נחזיר את הפרגיות לסיר ולבשל כ-10 דקות עד רבע שעה עם מכסה מכוסה.
- אפשר להוסיף למעלה גם כוסברה טרייה.
מקור: סטייק פרגית – מירי גולני
להשאיר תגובה