הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סטייק פרגית מקורמלת במשרה מטריף

מתכון סטייק פרגית

מתכון הכי טעים וקל שתוכלו לדמיין – סטייק פרגית מקורמלת בתיבול מטריף ומיוחד!

סטייק פרגית שדורש הכנה קלילה ממש, שישתלב מעולה עם אטריות דקות, פירה נימוח או אורז לבן.

מתכון סטייק פרגית
צילום: מירי גולני
מתכון סטייק פרגית

סטייק פרגית מקורמלת במשרה מטריף

הדפסה
המתכון הכי טעים וקל לסטייק מושלם
של: מירי גולני

ציוד

  • סוטא'ז

מרכיבים

  • 1 ק”ג סטייק פרגיות
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

למשרה:

  • 5 כפות רוטב סויה קלאסי
  • 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק + שום אם משתמשים ברוטב צ’ילי ללא שום – יש להוסיף 4 שיני שום קצוצות
  • ½1 כפות רוטב טריאקי
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות כפות סילאן או דבש למי שרוצה טעם יותר מתקתק

שלבי הכנה

  • בקערה גדולה לערבב את כל חומרי המשרה.
  • לחצות את הפרגיות לשניים ולהניח אותן בתוך המשרה למשך לילה במקרר. אפשר לקצר תהליך ולהשרות שעה.
  • נטגן בסוטא'ז את רצועות הבצל עד שישחים ולאחר כרבע שעה להוסיף את רצועות הגמבה ולהמשיך לטגן עד קבלת צבע שחום.
  • נוסיף לסיר את הפרגיות ולטגן אותן מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע זהוב/חום.
  • נוציא את הפרגיות מהסיר ולשים אותן בצלחת.
  • נשפוך לתוך הסיר את הרוטב שנשאר בקערה, ולצמצם את הרוטב עד כמעט קירמול.
  • נחזיר את הפרגיות לסיר ולבשל כ-10 דקות עד רבע שעה עם מכסה מכוסה.
  • אפשר להוסיף למעלה גם כוסברה טרייה.
מתכון סטייק פרגית
צילום: מירי גולני

מקור: סטייק‎ פרגית –  מירי גולני