לכבוד חג החנוכה מפתיעים את המשפחה בסופגניות המיוחדות האלה.
קבלו מתכון של סופגניות ספינג’ קלילות ברכות מושלמת.
סופגניות ספינג’ קלילות ואווריריות
בטעם מושלם ובמרקם חלומי
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר טיגון
מרכיבים
- 5 כוסות קמח ועוד כוס נפרדת לקימוח
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ½ כפית מלח
- 3 כפות שמן או 30 גרם מרגרינה רכה
- 2 כוסות מים חמימים לפי הצורך
שלבי הכנה
- במיקסר לשים את כל החומרים יחד וללוש למשך 7 דקות בערך. הבצק יוצא מעט דליל, לא לחשוש.
- נקמח מעט מעל ומכסים להתפחה של שעה, נוריד אוויר ונתפיח עוד חצי שעה.
- את הבצק נפרוס על שולחן מקומח ונתחיל לקפל אותו עד לקבלת בצק נוח לרידוד (כל הזמן לקמח מעל).
- לפתוח לעלה בעובי 2 ס”מ, תמיד לקמח משטח וגם מעל העלה.
- נקרוץ עיגולים או פרחים, נניח במגש מקומח וניתן להן לתפוח עוד 15 דקות.
- נטגן בשמן בינוני וחם, נכסה עם המכסה לדקה עד שהם מתנפחות ואז נסיר מכסה ונהפוך לצד השני, והפעם, ללא מכסה.
- נטבול בסוכר או נזריק ריבה מהולה במעט מים חמים, או אבקת סוכר.
מקור: סופגניות ספינג’ – חגית אלקבץ
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה, דף פייסבוק, וערוץ יוטיוב!
להשאיר תגובה