הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סופגניות טבעוניות בטעם מושלם

מתכון סופגניות

סופגניות טבעוניות, ללא ביצים, שיוצאות הכי מעולות ועם טעם של פעם!

מתכון קל ביותר להכנה, בלי הרבה התעסקות ותקבלו סופגניות איכותיות.

מתכון סופגניות

סופגניות טבעוניות בטעם מושלם

הדפסה
מתכון קל לסופגניות מיוחדות וטעימות
Servings 12 סופגניות
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס חד פעמית חמה
  • סיר טיגון
  • נייר אפיה

מרכיבים

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים חמימים
  • ½ כוס שמן

שלבי הכנה

  • בלישה ביד או בקערת מיקסר, לשים את הקמח ולהוסיף לו את השמרים עם רבע כוס סוכר.
  • לערבב דקה ואז להוסיף את תמצית הווניל עם כוס מים חמימים וחצי כוס שמן, ולהתחיל ללוש.
  • לפי הצורך להוסיף מים בזילוף של טיפה טיפה עד שמקבלים בצק חלק וגמיש וטיפה דביק. בערך 12 דקות לישה.
  • להרים את הבצק עם יד משומנת ולעשות כדור יפה ועגול.
  • לשים בקערה ולכסות. להתפיח למשך חצי שעה.
  • להכין 12 ריבועי נייר אפייה ולהכין כדורים מהבצק בגודל ביצה מדיום (60 גרם). להניח על ריבועי הנייר אפייה.
  • לשמן טיפה מעליהם ולכסות בשקית בצורה רופפת, ואז להניח לתפיחה של שעה.
  • לחמם שמן בסיר בגובה האצבע ליד הבוהן ( למי שיש מד חום השמן צריך להגיע ל-160 מעלות).
  • כשהוא חם להרים את נייר האפייה ולהניח בשמן ואז להוציא את הנייר הוא מתנתק לבד.
  • לטגן כל צד 2.5 דקות. אם מקבלים צבע מהר מדי להנמיך להבה.
  • להוציא ולחכות 10 דקות ואז לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

את המים להוסיף בהדרגה.
לראות שהכדורים תפחו ורק אז לטגן.
לשחק עם הלהבה לפי מהירות קבלת הצבע.
סך הכל המים בערך כוס וחצי פשוט כל קמח סופג אחרת לכן אנחנו מתחילים עם פחות.
לא לגעת בבצק, רק עם הנייר חובה!
מתכון סופגניות
צילום: מלי מאירוב

מקורמלי מאירוב