הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סופגניות אשל מ-5 מרכיבים

מתכון סופגניות אשל

סופגניות אשל – אחד המתכונים הכי חמים לחנוכה!

עם בצק אוורירי ובמלית מפנקת של ריבה, או איזו מלית שאוהבים.

מתכון סופגניות אשל
צילום: שגית מלכי
מתכון סופגניות אשל

סופגניות אשל מ-5 מרכיבים

הדפסה
מתכון בדיוק כמו שזוכרים מהילדות
Servings 35 סופגניות
של: שגית מלכי

ציוד

  • סיר לטיגון
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 גביעים אשל / שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 2 כפות ברנדי / ערק לא לוותר
  • ½ כוס סוכר

שדרוגים מומלצים לסופגניות:

  • 1 גרידת לימון מחצי לימון
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל

שלבי הכנה

  • לחמם שמן עמוק לטיגון הסופגניות – על השמן להיות חם אבל לא רותח (160-170 מעלות) כדי שהסופגניות לא יישרפו בחוץ.
  • בקערה גדולה לערבב היטב את כל מצרכי הסופגניות, עד שאין גושים.
  • להוסיף שדרוגים (רק אם רוצים) – גרידת לימון וסוכר וניל.
  • בעזרת כף גלידה או 2 כפות להעביר מבלילת הסופגניות לסיר השמן.
  • לטגן 5-6 סופגניות ביחד (תלוי ברוחב הסיר) עד להשחמה.
  • להוציא לנייר סופג, לצנן מעט ונגיש עם אבקת סוכר, ריבה, שוקולד או כל מה שאוהבים.
מתכון סופגניות אשל
צילום: שגית מלכי

מקורשגית מלכי