סופגניות אשל – אחד המתכונים הכי חמים לחנוכה!
עם בצק אוורירי ובמלית מפנקת של ריבה, או איזו מלית שאוהבים.


סופגניות אשל מ-5 מרכיבים
מתכון בדיוק כמו שזוכרים מהילדות
ציוד
- סיר לטיגון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 גביעים אשל / שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 2 כפות ברנדי / ערק לא לוותר
- ½ כוס סוכר
שדרוגים מומלצים לסופגניות:
- 1 גרידת לימון מחצי לימון
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- לחמם שמן עמוק לטיגון הסופגניות – על השמן להיות חם אבל לא רותח (160-170 מעלות) כדי שהסופגניות לא יישרפו בחוץ.
- בקערה גדולה לערבב היטב את כל מצרכי הסופגניות, עד שאין גושים.
- להוסיף שדרוגים (רק אם רוצים) – גרידת לימון וסוכר וניל.
- בעזרת כף גלידה או 2 כפות להעביר מבלילת הסופגניות לסיר השמן.
- לטגן 5-6 סופגניות ביחד (תלוי ברוחב הסיר) עד להשחמה.
- להוציא לנייר סופג, לצנן מעט ונגיש עם אבקת סוכר, ריבה, שוקולד או כל מה שאוהבים.

מקור: שגית מלכי
להשאיר תגובה