הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סהרוני שמרים במלית קינמון או שוקולד

מתכון סהרוני שמרים

סהרוני שמרים מבצק עשיר, ממולא בקינמון וקקאו ממכרים, או בממרח שוקולד לגרסה חלבית.

הסוד כאן לבצק אוורירי במיוחד הוא במעט קרם קוקוס עשיר וסמיך, אז אל תוותרו עליו.

מתכון סהרוני שמרים

סהרוני שמרים במלית קינמון או שוקולד

הדפסה
עם בצק שמרים מנצח עשיר ועסיסי
של: כרמית מ.דהאן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 550 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים חצי קובייה או שקית
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 חלמונים
  • ½ כוס שמן
  • ¼1 כוס קרם קוקוס או מים או חלב (לא לוותר על קרם קוקוס, הוא תורם מאוד לאווריריות הבצק)
  • קורט מלח

למלית:

  • קינמון
  • סוכר
  • קקאו

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס מים חמימים
  • ½ כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל

שלבי הכנה

  • נשים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
  • נערבב מעט ונוסיף שמן, קרם קוקוס, חלמונים ואת תמצית הווניל.
  • נתחיל בלישה וכשהבצק מתאחד נוסיף מלח ונשים מספר דקות עד שהבצק אחיד וחלק.
  • נעביר לקערה, נכסה ונתפיח כשעתיים-שלוש עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכנת המלית:

  • נערבב היטב ביחס ביחס של 1+1 את חומרי המלית, כך שעל כל כף קינמון, כף סוכר וכף קקאו.
  • נחלק את הבצק לכדורים קטנים.
  • נפתח כל כדור ונמלא במלית.
  • נסדר בתבנית, נמרח ביצה ונפזר מעט שומשום.
  • נניח לעוד חצי שעה של מנוחה כשהעוגות מכוסות בניילון נצמד.
  • נאפה בחום של 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות עד שמזהיב.

להכנת הסירופ:

  • נכין את סירופ הסוכר ע”י ערבוב כל החומרים.
  • נצנן וכשנוציא את הסהרונים נבריש עם הסירופ.

הערות וטיפים

למלית חלבית אפשר למרוח נוטלה או שוקולד השחר
מתכון סהרוני שמרים
צילום: כרמית מ.דהאן

מקור: כרמית דהאן