הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סבייה תימני – מתכון נוסטלגי ומסורתי

מתכון סבייה

קבלו מתכון נוסטלגי להכנת סבייה תימני.

מאפה שמרים מסורתי מעולה וטעים במיוחד.

מתכון סבייה

סבייה תימני

הדפסה
עבודת נמלים אבל שווה כל ביס.
של: אופירה עוקשי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח שטוחה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 3-4 כוסות מים חמימים
  • 2 חבילות מחמאה מומסת למריחה 400 גרם

שלבי הכנה

  • נערבב שמרים עם כוס מים חמימים וכף סוכר.
  • נערבב קמח ומלח.
  • נוסיף את השמרים ושאר הסוכר.
  • נערבב מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
  • נשמן את הידיים ולהחליק את הבצק.
  • ניתן לו מנוחה 10 דקות.
  • נחזור 3-4 פעמים על עיבוד הבצק.
  • נחלק ל 30 כדורים בגודל פינג פונג.
  • נמרח תבנית במחמאה מומסת ונתחיל לפתוח כל כדור בצק לעלה דק ושקוף.
  • נניח בתבנית. נמרח בתפיחות כף יד מחמאה ונפתח עלה נוסף.
  • כך את כל הכדורים פותחים לעלה.
  • נניח אחד על השני וביניהם מחמאה עד העלה האחרון.
  • נכניס לאפייה בתנור כשעה על חום של 170 מעלות.
מתכון סבייה
צילום: שרית יצחקי

מקור: אופירה עוקשי