קבלו מתכון נוסטלגי להכנת סבייה תימני.
מאפה שמרים מסורתי מעולה וטעים במיוחד.
סבייה תימני
עבודת נמלים אבל שווה כל ביס.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח שטוחה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 3-4 כוסות מים חמימים
- 2 חבילות מחמאה מומסת למריחה 400 גרם
שלבי הכנה
- נערבב שמרים עם כוס מים חמימים וכף סוכר.
- נערבב קמח ומלח.
- נוסיף את השמרים ושאר הסוכר.
- נערבב מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
- נשמן את הידיים ולהחליק את הבצק.
- ניתן לו מנוחה 10 דקות.
- נחזור 3-4 פעמים על עיבוד הבצק.
- נחלק ל 30 כדורים בגודל פינג פונג.
- נמרח תבנית במחמאה מומסת ונתחיל לפתוח כל כדור בצק לעלה דק ושקוף.
- נניח בתבנית. נמרח בתפיחות כף יד מחמאה ונפתח עלה נוסף.
- כך את כל הכדורים פותחים לעלה.
- נניח אחד על השני וביניהם מחמאה עד העלה האחרון.
- נכניס לאפייה בתנור כשעה על חום של 170 מעלות.
מקור: אופירה עוקשי
להשאיר תגובה