מתכונים עם קינואה – טיפים לבישול נכון

טיפ לפני שמתחילים: להשרייה של קינואה כדאי להשתמש בכלי כדוגמת זה כדי לסנן את כל המים בקלות רבה:

קינואה היא מזון הנחשב לבריא במיוחד, טעים ומאפשר הכנה של מגוון גדול מנות. החל מקציצות, סלטים וגם כתוספת לארוחה.

סלט קינואה - מתכון

 

זמן הכנה: כ-25 דקות סה”כ

מתכון קינואה – חומרים

כוס קינואה (ניתן להיעזר בטבלת המרת מידות בישול)

2 כוסות מים

חצי מלפפון חתוך לקוביות

גמבה בינונית חתוכה לקוביות

כוס ירקות מגורדים בפומפיה גסה, כמו למשל גזר

חצי כוס אגוזי מלך או גרעיני חמניה

רבע כוס חמוציות מיובשות

חצי כוס עשבי תיבול לבחירתכם (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום וכו)

חצי כוס גרירי חומוס

לרוטב

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ

כפית חרדל דיז’ון

1/2 כפית דבש

1/2 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור

מיץ משני לימונים

 

השלבים

 

1. שוטפים את הקינואה ומסננים מהמים לגמרי

2. מבשלים על אש בינונית עם שתי כוסות המים עד לרתיחה

3. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10-15 דקות ללא מכסה עד אשר אין נוזל בסיר

4. לאחר הבישול מכסים ל – 5 דקות על מנת לתת לאדים לסיים את הבישול

5. פותחים את המכסה ונותנים לקינואה להתקרר

6. מערבבים את הקינואה עם כל מרכיבי הסלט (ללא הרוטב)

7. את כל מרכיבי הרוטב טורפים בקערה עד אחידות

8. מוזגים על הסלט


בתאבון!


טיפ: בכל סלט קינואה כדאי להוסיף ירקות בצבעים בוהקים כמה שיותר (אדום, צהוב וכו). על הרקע הצבע של הקינואה, צבעים בוהקים ישתלבו מצויין.

 

טיפ נוסף: למתכון טבעוני ניתן להחליף את הדבש במייפל

 

* את הסלט ניתן לשמור במקרר במשך 3-5 ימים בכלי אטום.

מתכון קינואה