שניצל תירס ממכר – קחו הפסקה מבצקים ותפנקו את הילדים עם שניצל עם תירס פריך וטעים.
מאז שהכנתי הילדים לא מוכנים לאכול את השניצל הקנוי! יוצא כל כך טעים שהם זוללים את המנה ברגע!
מתכון שניצל תירס קריספי וקל להכנה
קל להכנה, מזין וכל כך טעים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר
מרכיבים
- 2 קופסאות תירס בינוניות, כ-500 גרם משקל מסונן. אפשר גם תירס טרי או חצי שקית תירס קפוא שהופשר.
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 1 כוס קמח תירס
- 4 כפות קמח לבן
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- מלח קורט
לציפוי:
- פירורי לחם זהובים
- 2 ביצים
שלבי הכנה
- לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול – כ – 20 דקות.
- לקצוץ את הבצל לדק.
- לטחון בנפרד במערבל את תפוחי האדמה ואת התירס (התירס אמור להיות טיפה גס).
- לשים בקערה את כל המרכיבים ונערבב טוב.
- להכין תבנית אפיה עם נייר אפיה משומן.
- לקחת כדור מהעיסה ומשטחים על כף היד לצורת שניצל לא דק ולא עבה – ולהניח על נייר אפייה משומן.
- להכניס לתנור שחיממנו מראש על 200 מעלות ל 15-20 דקות (לגיבוש העיסה). להוציא ולצנן.
- לטבול ב- 2 ביצים טרופות עם קצת פלפל שחור ומרק עוף מצפים בפירורי לחם לטגן עד להזהבה (למי שאוהב אפשר בתנור).
מקור: עינת חנניה
האם אפשר להקפיא?
היי חנה,
בטח, בהצלחה!