רולדת גבינה טעימה במיוחד, עם תערובת יוצאת מן הכלל שמשאירה רק מקום לדמיין איך מכינים דבר כזה מופלא.
מתכון פשוט קל להכנה, שיהפוך למתכון הקבוע לשבתות בבוקר לפינוק המשפחה. טעים מגרה, ופשוט יפיפייה מבפנים ומבחוץ.
מתכון רולדות גבינה משגע
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 ביצים
- 2 כוסות מים
מילוי:
- 500 גרם גבינת כנען
- 250 גרם גבינה 5%
- 4 כפות סוכר
- 1 חבילה אינסטנט וניל 80 גרם
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס צימוקים
סירופ:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 חבילה סוכר וניל 10 גרם
- ½ לימון סחוט
שלבי הכנה
- נלוש היטב את הבצק ולתת התפחה של כשעה.
- נחלק את הבצק ל 4 כדורים ולרדד.
- נסמן חתכים משני צדדים לשים מילוי להתחיל לסגור פעם רצועה מימין ועליה עוד רצועה משמאל עד סוף הרולדה.
- ניתן שוב התפחה עד הכפלה למרוח ביצה טרופה עם כף סוכר.
- נכניס לתנור ל200 מעלות כ20 דקות.
- נערבב את מרכיבי הסירופ על אש נמוכה ולבשל כ10 דקות.
- כאשר המאפים יוצאים מהתנור נבריש בסירופ.
מקור: אורה ארגוב | מוזמנים לעקוב בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
האם לשים אינסטנט פודינג גם בבצק וגם במילוי הגבינה?
היי ברוך,
נכון, גם וגם.
בהצלחה!!
איך אפשר לתת מרשם של מילית גבינה ללא ס.וניל ???ת. וניל??? וקליפת לימון שמוסיף המון????
היי מיכל,
יש במלית אינסטנט פודינג וניל, אבל כמובן שמי שרוצה יכול להוסיף תמצית או סוכר וניל. האינסטנט שם כדי לשמור על מרקם אחיד ויציב של המלית.
קליפת לימון מגורדת תמיד באה טוב!!
תודה שכתבת לנו 🙂