רולדה של פעם, כמו של סבתא, טעימה ומפנקת שקשה להפסיק לאכול ממנה עכשיו אצלכם בבית! מתכון קל ביותר, שמכינים בכלום זמן וברכיבים מועטים וניתן למלא בממרח שוקולד או בריבה. עוגה טעימה, שתמיד מעלה זיכרונות ילדות מתוקים!
רולדה כמו של פעם
מתכון קל להכנת רולדה מפנקת, כמו של סבתא
מרכיבים
לרולדה אחת:
- 4 ביצים מופרדות
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קמח רגיל
- 1 כפית מיץ לימון
למילוי:
- ממרח שוקולד או ריבה
לקצפת – לא חובה:
- ½ כוס חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי
- 2 כפות אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים לקצף נוקשה מעט.
- מוסיפים סוכר וממשיכים עם הקצפה.
- מוסיפים את החלמונים עם כפית מיץ לימון וחצי כוס קמח עד לבלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים ב־180 מעלות, בתנור שחומם מראש עד השחמה,במשך 6-10 דקות תלוי בתנור). זה משחים מהיר אז זהירות לא לשרוף.
- מורחים מהמלית ומגלגלים לרולדה. אפשר לצפות במה שרוצים ואפשר להכין קצפת – מקציפים את כל המרכיבים יחד ומזלפים מעל לאחר אפייה.
הערות וטיפים
אפשר להכפיל כמויות לפי כמות רולדות שרוצים.
מקור: רולדה רכה ונימוחה – אתי עג'מי
להשאיר תגובה