מתכון להכנת רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריות עם ערמונים,.
מנת שף איטלקית עכשיו אצלכם במטבח!
רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה
תבשיל מושלם וקל להכנה
ציוד
- כוס חד פעמית חמה
- סיר בישול בינוני
- מחבת בינונית
מרכיבים
- 2 כוסות קמח פסטה דורום
- 2 ביצים L
- 3 בטטות קלופות וחתוכות לחצי
- 2 כפות חמאה
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- אגוז מוסקט מעט
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 1 קופסה פטריות 400 גרם
- 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1 כף מרק פטריות
- 1 שקית ערמונים בוואקום – 100 גרם
שלבי הכנה
- לשפוך על שישי נקי את הקמח וליצור גומה.
- בעדינות לשבור ביצים בגומה.
- לאט לאט עם מזלג להתחיל לערבב ולהוסיף מהצדדים את הקמח.
- להמשיך ללוש ביד עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
- לחלק את הבצק לשלושה כדורים, ולהכניס לשקית ולמקרר לחצי שעה.
- לקחת את הבטטות החתוכות וקלופות ולבשל אותם עד לריכוך.
- למעוך ולהוסיף 2 כפות חמאה, מלח, פלפל שחור, ומעט מאגוז המוסקט.
- לרדד את הבצק לעלה דק וארוך (אפשר לפתוח במכונת פסטה), ולהניח במרווחים את הבטטה בערך כפית.
- את החלק השני של הבצק למרוח בביצה ולהניח בעדינות על העלה עם המילוי.
- להדק עם האצבעות ולהוציא אוויר.
- לקרוץ עם קורצן עיגולים ומהדקים מעט עם האצבעות.
- להרתיח מים חמים עם כפית מלח.
- כשהמים רותחים להכניס את כל הרביולי המוכנים ומחכים 4-5 דקות.
הכנת הרוטב:
- לטגן עם שמן זית בצל אחד קצוץ ושן שום קצוצה ומערבבים, ואז להוסיף קופסת פטריות .
- לערבב ונוסיף שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור, כף מרק בטעם פטריות, ומעט אגוז מוסקט.
- לערבב היטב עד שמסמיך מעט.
- להוציא לקערה ולמזוג את תערובת השמנת ומוסיפים 1 שקית וואקום של ערמונים.
להשאיר תגובה