הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה

מתכון רביולי בטטה

מתכון להכנת רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריות עם ערמונים,.

מנת שף איטלקית עכשיו אצלכם במטבח!

מתכון רביולי בטטה
צילום: מירב דהן
מתכון רביולי בטטה
צילום: מירב דהן
מתכון רביולי בטטה
צילום: מירב דהן
מתכון רביולי בטטה
צילום: מירב דהן
מתכון רביולי בטטה

רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה

הדפסה
תבשיל מושלם וקל להכנה
של: מירב דהן

ציוד

  • כוס חד פעמית חמה
  • סיר בישול בינוני
  • מחבת בינונית

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח פסטה דורום
  • 2 ביצים L
  • 3 בטטות קלופות וחתוכות לחצי
  • 2 כפות חמאה
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • אגוז מוסקט מעט
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 קופסה פטריות 400 גרם
  • 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ”ל
  • 1 כף מרק פטריות
  • 1 שקית ערמונים בוואקום – 100 גרם

שלבי הכנה

  • לשפוך על שישי נקי את הקמח וליצור גומה.
  • בעדינות לשבור ביצים בגומה.
  • לאט לאט עם מזלג להתחיל לערבב ולהוסיף מהצדדים את הקמח.
  • להמשיך ללוש ביד עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • לחלק את הבצק לשלושה כדורים, ולהכניס לשקית ולמקרר לחצי שעה.
  • לקחת את הבטטות החתוכות וקלופות ולבשל אותם עד לריכוך.
  • למעוך ולהוסיף 2 כפות חמאה, מלח, פלפל שחור, ומעט מאגוז המוסקט.
  • לרדד את הבצק לעלה דק וארוך (אפשר לפתוח במכונת פסטה), ולהניח במרווחים את הבטטה בערך כפית.
  • את החלק השני של הבצק למרוח בביצה ולהניח בעדינות על העלה עם המילוי.
  • להדק עם האצבעות ולהוציא אוויר.
  • לקרוץ עם קורצן עיגולים ומהדקים מעט עם האצבעות.
  • להרתיח מים חמים עם כפית מלח.
  • כשהמים רותחים להכניס את כל הרביולי המוכנים ומחכים 4-5 דקות.

הכנת הרוטב:

  • לטגן עם שמן זית בצל אחד קצוץ ושן שום קצוצה ומערבבים, ואז להוסיף קופסת פטריות .
  • לערבב ונוסיף שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור, כף מרק בטעם פטריות, ומעט אגוז מוסקט.
  • לערבב היטב עד שמסמיך מעט.
  • להוציא לקערה ולמזוג את תערובת השמנת ומוסיפים 1 שקית וואקום של ערמונים.
מתכון רביולי בטטה
צילום: מירב דהן

מקור: Meirav Dahan