הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון קציצות ירק בצ’יק צ’ק

מתכון קציצות ירק

מתכון של תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה, תיבול מינימליסטי ומדויק, מעט קמח או פירורי לחם לאיחוד כל הטוב הזה וטיגון קצר במחבת.

תפוחי אדמה שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים – קציצות ירק טעימות יעשו לכם חגיגה טעימה וצבעונית בפה.

מתכון קציצות ירק

מתכון קציצות ירק בצ’יק צ’ק

הדפסה
מתכון של תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה, תיבול מינימליסטי ומדויק, וטיגון קצר במחבת.
של: צביה אורן

ציוד

  • מחבת לטיגון

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 4-5 כפות קמח / פירורי לחם

שלבי הכנה

  • ניתן לטגן בסיר עם רשת שלא סופגת הרבה שמן, וכאשר השמן רותח נשים פלחי גזר שסופחים את השמן ורק אחר כך מכניסים את הקציצות.
  • רוצים בתנור? נשמן את הקציצות מסביב עם שמן, כזה עיסוי עם ממש מעט שמן, ונניח על נייר אפיה עד לקבלת צבע ואז נפוך לצד השני. ולא להרבה זמן אחרת יתייבשו.
  • במקום קמח או פירורי לחם נוסיף קמח מצה שסופג יותר מהר את הנוזלים, וגם מעט אבקת מרק בצל
מתכון קציצות ירק
צילום: צביה אורן

מקור: צביה אורן