מתכון של תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה, תיבול מינימליסטי ומדויק, מעט קמח או פירורי לחם לאיחוד כל הטוב הזה וטיגון קצר במחבת.
תפוחי אדמה שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים – קציצות ירק טעימות יעשו לכם חגיגה טעימה וצבעונית בפה.
מתכון קציצות ירק בצ’יק צ’ק
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 3 ביצים
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 2 בצלים קצוצים דק
- ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 4-5 כפות קמח / פירורי לחם
שלבי הכנה
- ניתן לטגן בסיר עם רשת שלא סופגת הרבה שמן, וכאשר השמן רותח נשים פלחי גזר שסופחים את השמן ורק אחר כך מכניסים את הקציצות.
- רוצים בתנור? נשמן את הקציצות מסביב עם שמן, כזה עיסוי עם ממש מעט שמן, ונניח על נייר אפיה עד לקבלת צבע ואז נפוך לצד השני. ולא להרבה זמן אחרת יתייבשו.
- במקום קמח או פירורי לחם נוסיף קמח מצה שסופג יותר מהר את הנוזלים, וגם מעט אבקת מרק בצל
מקור: צביה אורן
לבשל את תפוחי האדמה לפני? לגרד ללא בישול? לא רשום במתכון.
היי ליטל,
רק מגרדים כמו לביבות תפו”א.
בהצלחה 🙂