מתכון לקציצות דגים מופלאות ברוטב מדהים וטעם מטריף ומיוחד,
קציצות ברוטב משגע ממגוון רחב של ירק ותבלינים מעולים.

מתכון קציצות דגים
מתכון מנצח וטעים במיוחד
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
לקציצות:
- 1 קילו דג אפשר להשתמש בחצי קילו סלמון וחצי דניס
- 1 צרור כוסברה
- 1 שום כתוש
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
- 2 עגבניות בשלות – לחתוך
- 2 גמבות אדומות רצועות
- פלפלים חריפים לפי הטעם
- 1 גזר חתוך לגפרורים – לפי הטעם
- תפו"א עיגולים לפי הטעם
- גרגירי חומוס לפי הטעם
- 1 ראש שום מקולף
- 1 צרור כוסברה
- ⅓ כוס שמן אפשר אחת חריפה ואחת מתוקה
- 1 כף תבלין לדגים
- מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- כורכום לפי הטעם
- 2 כפות פפריקה
שלבי הכנה
לקציצות הדגים:
- לטחון ונערבב יחד הכל, נוסיף כף שמן ונעשה קציצות.
- להעביר אותם למקרר לרבע שעה להתייצבות.
לרוטב:
- בסיר נשים חצי מכמות השמן ונוסיף את התבלינים ואז את כל הירקות.
- להוסיף כ 3-4 כוסות מים רותחים לפי גודל הסיר, צריך שיגיע עד גובה הקציצות אבל שקצת יבצבצו.
- לבשל מכוסה כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים. אחרי זאת נוסיף את הקציצות ואת יתרת השמן מעליהם.
- לבשל לעוד 10 דקות ונכבה. אפשר לפזר עוד קצת כוסברה מלמעלה.

מקור: Nirit Tayri
להשאיר תגובה