הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון קציצות דגים ברוטב מעולה

מתכון קציצות דגים

מתכון לקציצות דגים מופלאות ברוטב מדהים וטעם מטריף ומיוחד,

קציצות ברוטב משגע ממגוון רחב של ירק ותבלינים מעולים.

מתכון קציצות דגים

מתכון קציצות דגים

הדפסה
מתכון מנצח וטעים במיוחד
של: נירית טיירי

ציוד

  • מחבת רחבה

מרכיבים

לקציצות:

  • 1 קילו דג אפשר להשתמש בחצי קילו סלמון וחצי דניס
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 שום כתוש
  • מלח קורט
  • פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:

  • 2 עגבניות בשלות – לחתוך
  • 2 גמבות אדומות רצועות
  • פלפלים חריפים לפי הטעם
  • 1 גזר חתוך לגפרורים – לפי הטעם
  • תפו"א עיגולים לפי הטעם
  • גרגירי חומוס לפי הטעם
  • 1 ראש שום מקולף
  • 1 צרור כוסברה
  • כוס שמן אפשר אחת חריפה ואחת מתוקה
  • 1 כף תבלין לדגים
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כמון לפי הטעם
  • כורכום לפי הטעם
  • 2 כפות פפריקה

שלבי הכנה

לקציצות הדגים:

  • לטחון ונערבב יחד הכל, נוסיף כף שמן ונעשה קציצות.
  • להעביר אותם למקרר לרבע שעה להתייצבות.

לרוטב:

  • בסיר נשים חצי מכמות השמן ונוסיף את התבלינים ואז את כל הירקות.
  • להוסיף כ 3-4 כוסות מים רותחים לפי גודל הסיר, צריך שיגיע עד גובה הקציצות אבל שקצת יבצבצו.
  • לבשל מכוסה כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים. אחרי זאת נוסיף את הקציצות ואת יתרת השמן מעליהם.
  • לבשל לעוד 10 דקות ונכבה. אפשר לפזר עוד קצת כוסברה מלמעלה.

מתכון קציצות דגים
צילום: נירית טיירי

מקורNirit Tayri