מתכון של קציצות בשר ברוטב שמתחסלות אפילו בפחות זמן ממה שלוקח להכין! נסו עכשיו ותבינו מיד שאין דבר טעים יותר לארוחת שבת מפנקת.
קציצות מפרום מטוגות רכות ועסיסיות שמטגנים לצד תפוחי אדמה קראנצ’ים, מבושלים ברוטב סמיך שמלא בירק ותיבולים.
מתכון קציצות בשר ברוטב (קציצות מפרום)
ציוד
- סיר בישול בינוני
מרכיבים
- קמח בקערה לטיבול הקציצות
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית צ’ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית דבש
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
- 1 בצל קטן מגורד
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית אריסה/פלפל צ’ומה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמן
- 3 כפות מים/סודה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
שלבי הכנה
- נלוש בקערה את כל חומרי הקציצות יחד למשך כ-4 דקות.
- נכין אחרי זאת קערה עם קמח וקערה אחרת עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות.
- נטבול את הקציצות בקמח ואז בביצים ומטגנים
- נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים קלות רק לצבע.
- נטגן בסיר רחב ושטוח 2 בצלים עם הכורכום על להבה בינונית נמוכה, כמזהיבים מוסיפים את שאר התבלינים והפטרוזיליה ונערבב.
- נוסיף את הקציצות ותפוחי האדמה ומים חמים עד טיפה מעל הגובה.
- נבשל למשך 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
- להמשיך לבשל עד שהמים מצטמצמים לגובה הקציצות.
מקור: מפרום מתכון לקציצות בשר ברוטב מאת מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
אפשר להכין ולהקפיא?
היי ענבל,
אכן כן, בהצלחה!!