אוזני המן – רוצים שכולם יזכרו את משלוח המנות שלכם?
אתם חייבים לנסות את המתכון המוצלח של אוזני המן שמככב כל פורים!
מתכון קל לאוזני המן מבצק פריך
מככב כל פורים מבצק פריך קלאסי וקל!
ציוד
- קערה
- ניילון נצמד
- מערוך
- קורץ עיגולים
- מצרכים למתכון
- תבנית עם נייר אפייה
מרכיבים
- 300 גרם חמאה / מחמאה רכה לאוזני המן פרווה 3 חבילות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- מעט גרידת תפוז או לימון
- 2 חלמונים הצהוב של הביצה
- ¼ כוס מים
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½3 כוסות קמח לבן
- אבקת סוכר לקישוט לא חובה
למילוי:
- כחצי כוס ממה שאוהבים ממרח שוקולד, תמרים, חלבה וכו’
שלבי הכנה
- בקערה גדולה נערבב את החמאה, אבקת הסוכר, סוכר הוניל, גרידת התפוז, 2 חלמונים, המים ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה ידנית עד לקבלת בצק רך ונעים.
- לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס לקירור של חצי שעה.
- לאחר הקירור, לרדד את הבצק על משטח עבודה (כמה שיותר דק).
- בעזרת קורץ לקרוץ עיגולים.
- להניח כפית מהמילוי במרכז העיגול ולקפל 3 קצוות לצורת משולש.
- לסדר את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשמור מעט על רווחים.
- לאפות את אוזני ההמן בתנור חם על 170 מעלות כ-10 דקות (עד להזהבה קלה).
- בשלב זה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
מקור: הילה סמוכה רשתי
מוזמנים לעקוב באינסטגרם @hila_rashti
האם מהבצק אפשר להכין מגולגלות או עוגיות?
היי הלן,
בהחלט!