קבלו מתכון פשוט להכנה של קובה סלק, עם טיפים מנצחים ששמורים תמיד בסוד אצל הסבתות!
ניתן להכין את הקובה סלק כחלק ממרק אדום, צבעוני ומשגע וטעים במיוחד או יחד עם קוסקוס – איך שאתם אוהבים!
מתכון קובה סלק עם טיפים
ציוד
- סיר רחב
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
למעטפת הקובה:
- 6 כוסות סולת לשים בקערה
- ½ כפית מלח שטוח
- מי ברז לא קרים ולא חמים לפי הצורך
למילוי הקובה:
- ½ קילו בשר בקר טחון מופשר
- ½ חבילת פטרוזליה קצוצה ללא גבעולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- בהרט קורט
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
למרק:
- 5 סלק גדוול, 4 פרוסים דק לעיגולים ו- 1 מגורד בפומפיה
- 2 לימון
- 1 כפית סוכר
- 1 צרור סלרי
- 1 רגל בקר / מח עצם לא חובה – מוסיף מאד
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- אבקת מרק עוף לפי הטעם
שלבי הכנה
- בקערה להניח את הסולת עם המלח ונערבב.
- להוסיף בהדרגה את המים ולערבב עם היד עד שהסולת לא יבשה ולא רטובה מידי.
- הבצק אמור להיות מעט דביק אנחנו לוקחים מיקסר ונשים 3-4 דק בוו גיטרה או מלוש רגיל.
- להניח בקערה ולכסות לחצי שעה למנוחה.
להכנת התערובת:
- לקחת בצל נקצוץ אותו וגם את הפטרוזיליה נטגן עם שמן במחבת.
- להוסיף את הבשר והתבלינים נטגן בערך 5 דק עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע.
- לקצוץ את הפטרוזיליה לטגן את הבצל והפטרוזיליה עם שמן במחבת.
- להוסיף את הבשר והתבלינים לטגן בערך 5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע.
- להעביר למסננת ולקרר.
להכנת המרק:
- נחתוך את הבצל לפלחים ונטגן לשקיפות נוסיף את רגל הבקר ואת הסלקים שחתכנו מורידים לאש נמוכה.
- נוסיף סוכר ונבשל 7 דקות עד שנוצר סוג של ריבתיות ( הסלק והסוכר משחררים גלוקוז ).
- כשהמרקם הופך לריבתי נוסיף מים רותחים, תבלינים וסוחטים לבפנים 2 לימונים מבשלים 30 דקות.
- נכין את הקובות עם ידיים רטובות נדאג שלא יהיו סדקים בבצק ונכניס למרק נבשל שעה וחצי נוספת על אש נמוכה.
הערות וטיפים
- את הסולת נשקים במים לאט לאט ולא בבת אחת.
- חשוב שהמים יהיו לא חמים ולא קרים.
- לשים היטב במיקסר או ביד כדי שכל גרגיר יקבל את הנוזל והבצק לא יהיה יבש.
- ניתן מנוחה חצי שעה לפחות כדי שהסולת תהיה גמישה ואלסטית.
- ניתן לתערובת הבשר להתקרר כדי שלא יקרע את מעטפת הבצק.
- כדי לקבל גוון יפה לקובות מבשלים בסה”כ שעה וחצי על אש נמוכה בזמן הזה המעטפת של הקובה שותה את הנוזלים של המרק ואז מתקבל גוון יפיפה.
- מומלץ לטגן מספר דקות את הסלק והסוכר כדי לשחרר צבע למרק.
מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: במטבח של איטל וגם בטיקטוק
לא יודעת מהיכן המתכון, בעירק לא הכינו כך מרק קובה סלק. לא צריך “לשחרר גלוקוז” מהסלק, לא מוסיפים אבקת מרק עוף ולא מבשלים שעה וחצי. את התבשיל מגישים עם אורז לבן, בעירק לא היה סולת, שם כתשו את האורז לאבקה וממנו הכינו את מעטפת הבשר.
היי ציונה,
מבינים מה את אומרת, אבל יש המון גרסאות שונות למאכלים המסורתיים האלה. כל אחד הכין בצורה שונה בביתו ואנחנו שמחים מאוד לשתף את כל סוגי המתכונים מכל בית ובית 🙂