מתכון של קובה סלק מושלם ומפנק לארוחת צהריים או ארוחת הערב!
קובה אדומה, עשירה בטעמים, אחת המנות הממלאות והמפנקות שיש!
מתכון קובה סלק אדום אדום
קובה שמכינים בקלות ויוצאת מושלם!
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- סיר בישול גדול
מרכיבים
לבצק סולת:
- 4 כוסות סולת סולת ״דגן״ הכי נוח לעבודה – שקית כחול כתום
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים פושרים
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף בהרט
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב אדום:
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 סלק בינוני חתוך לפרוסות – אני פרסתי במג’ימיקס
- 1 סלק מגורר גס בפומפייה – לא לוותר על זה!!
- 3-4 גבעולי סלרי חתוכים גס
- 1 חופן עלי סלק מנגולד חתוכים גס (לא חובה)
- מיץ לימון סחוט מלימון שלם
- 2 כפות סוכר
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
להכנת הקובה:
- את הסולת והמלח לערבב יחד ואז להוסיף את המים בהדרגה וללוש עד שהתערובת אחידה.
- לכסות במגבת ולתת לו לנוח חצי שעה.
להכנת הבשר:
- לערבב תוך כדי ולפורר במזלג ואז להוסיף תיבול ופטרוזיליה. לא לטגן הרבה, רק חצי בישול.
- להניח בצד לקירור ובזמן הזה להכין את המרק – בסיר רחב (עדיף סוטאז’).
- לטגן את הבצל ואז להוסיף את שאר המצרכים.
- להוסיף מים רותחים שיכסו את הכל וקצת מעל.
- לבשל עד לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה.
- להכין את הקובות בגודל הרצוי (לקחת בחשבון שהן מתנפחות בזמן הבישול).
- לקחת חתיכה מהבצק לפתוח על היד, עם כפית לשים קצת מבשר ולסגור (אפשר לראות בסרטון המצורף).
- להעביר את הכדורים לסיר ולבשל 30-40 על אש נמוכה.
הערות וטיפים
- לא בטוח שצריך את כל המים משתנה בסוג הסולת.
- טיפ לבצק מושלם – תנו לו לישה קצרה עם וו גיטרה במיקסר. יוצא אחיד ומושלם.
מקור: קובה סלק מתכון מאת: לירון מלכה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם של לירון, להזמנות: לירון מלכה עוגות מעוצבות
המתכון מעולה. אני מכינה עם תיקונים קטנים במעטפת . אני מוסיפה 4 כפות שמן זית ו2 כפות קמח מצות לערבב ולשים במקרר לשעה שעתיים . המילוי כמו שאני מכינה רק בתיקון קטן אחרי הכנת הקובה . אני מכינה מראש את הקובה . אהל מוסיפה תהליך מוסף . אני מריחה מים עם מלח ושהמים רתחו דמה את הקיבה בנגלות מבשלת כ10 דקות דומה במקרר בהקפאה. .ויכול להשאר הרבה זמן כי עבר תהליך .
היי,
תודה רבה על כל הטיפים החשובים!!
אם צילמת את הקובה נשמח לראות איך יצא בקבוצה 🙂