הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון קובה אורז מטוגנת עם בשר

מתכון קובה אורז

קובה אורז מטוגנת עם בשר – קובה טעימה אותנטית ואמתית ברמה גבוהה שאין מי שלא יאהב.

מתכון משפחתי מצוין שעובר מדור לדור של קובה ביתית שחוטפים ישר מהמחבת שמתחסלת בשניות.

מתכון קובה אורז

מתכון קובה אורז מטוגנת עם בשר

הדפסה
מתכון משפחתי מצוין שעובר מדור לדור של לקובה ביתית שחוטפים ישר מהמחבת ומתחסלת בשניות.
של: איתי אהרון

ציוד

  • מחבת לטיגון

מרכיבים

להכנת האורז:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים רותחים
  • ½ כפית מלח

לעיסה:

  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום

למלית:

  • 2 בצל
  • ½ קילו בשר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ 1 כפית בהרת

לצ’יפס בטטה:

  • 1 בטטה
  • שמן לטיגון

שלבי הכנה

לאורז:

  • נבשל את האורז (רצוי יסמין או פרסי) על 4 כוסות מים רותחים עם חצי כפית מלח.
  • כשהמים מבעבעים יפה עם האורז נעביר לאש קטנה, בערך 15 דק’ (רצוי לשים מגבת על סיר האורז).

לעיסה:

  • נחכה עד שהאורז מתקרר ונוסיף כוס קמח רגיל מנופה (אפשר גם סולת) ביצה אחת, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה של כורכום ונלוש כמו בצק… העיסה מאוד דביקה ולכן רצוי תמיד לעבוד עם ידיים רטובות.

למלית הבשר :

  • נטגן את הבצלים בינונים עד הזהבה קלה, נוסיף את הבשר (בערך חצי קילו) ונפורר בעזרת מזלג על מנת שלא ייווצרו גושים.
  • נוסיף כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס וכפית וחצי של בהרת (מי שאין לה בהרת יכולה להוסיף מעט קינמון, פלפל אנגלי, מעט ציפורן ופלפל שחור ממש מעט מכל מרכיב ).
  • נמתין עד לצינון התערובת.

אופן הכנת המילוי:

  • נקרוץ מתערובת האורז כדורים (פחות מגודל של כדור פינג פונג) נעבוד תמיד עם ידיים רטובות (רצוי שתהיה לידכן קערה עם מים).
  • נפתח את בצק האורז על כף היד נניח במרכז כפית שמנמנה של מילוי בשר ונסגור בעדינות מהצדדים.
  • לא להיבהל אם הבצק נקרע מעט תמיד אפשר להדביק ולתקן עם מעט מים.
  • נטגן בשמן (לא עמוק מידי) על להבה בינונית עד הזהבה יפה.

צ’יפס בטטה:

  • נקלוף בטטה ולחתוך לרצועות ולטגן בשמן עמוק וחם.
מתכון קובה אורז
צילום: איתי אהרון

מקורקארין אהרון