הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לקבב על האש עיראקי (מפורט)

מתכון קבב עיראקי

מתכון מתכון לקבב על האש עיראקי עסיסי וטעים בול מתאים אחרי החגים כשאין כוח לבישולים, ולא לשכוח שיום העצמאות כבר מעבר לפינה! קציצות קבב עיראקי עשירות בתיבול וכל ביס יותר טעים מהשני! מתכון פשוט וקל להכנה, שכל אחד יכול להכין ולא תאמינו כמה מחמאות תקבלו עליו!

מתכון קבב עיראקי

מתכון קבב עיראקי קל ופשוט להכנה

הדפסה
קבב עיראקי עסיסי ועשיר בתיבול, מושלם ליום העצמאות
של: סבתא לאה

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר עגל טרי טחון גס עם 20%-15% שומן לפחות – פלדה, צלעות או צוואר
  • 2 בצלים קצוצים דק־דק (לא טחונים)
  • 4 שיני שום כתושות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כוס צנוברים קלויים לא חובה
  • ½ כוס פירורי לחם לרגישים לגלוטן השתמשו ב-½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן
  • ¼ כוס מי סודה קרים או כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת היטב ב-1/4 כוס מים קרים, לא לוותר!
  • ¼ כוס שמן קנולה או שמן זית

שלבי הכנה

  • מערבבים היטב את כל רכיבי הקבב, לשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה. בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט.
  • משמנים מעט את הידיים, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ויוצרים קציצה עגולה או מאורכת.
  • מניחים במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות הטעמים.
  • מוציאים את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב, מורידים ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד.
  • חשוב מאוד לצלות את הקבב על להבה בינונית ולא גבוהה, זה קריטי אם אתם לא רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני.
  • ניתן לשפד את הקבב בשיפוד ברזל שיעזור לחמם את הקבב מבפנים.

הערות וטיפים

מתכון קבב עיראקי
מתכון קבב עיראקי
צילום: סבתא לאה

מקור: סבתא לאה