ארוחת הצהריים טעימה וקלה להכנה שלא מביישת מסעדת בשרים טובה.
מתכון להכנת קבב טעים ומהיר להכנה, ועם שלבי הכנה מפורטים.
מתכון קבב בתנור ב-5 דקות
קבב עסיסי ב-5 דקות עבודה בלבד!
ציוד
- תבנית
מרכיבים
- בקר טחון 600-700 גרם
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- שמן זית לשימון התבנית
- שמן קנולה מעט
שלבי הכנה
- נכניס לקערה 600-700 גרם בקר טחון.
- נוסיף 1 בצל גדול קצוץ דק, 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק, מלח, פלפל, מעט שמן קנולה (אני לא מכינה עם שומן מן החי).
- נערבב היטב וניצור קציצות.
- נניח על תבנית משומנת בשמן זית ולהכניס לתנור חם (להניח באמצע התנור) בחום של 200 מעלות בין 20 דקות ל-חצי שעה (להפוך את הקבבים אחרי 10-15 הדקות הראשונות).
- לאחר חצי שעה נרים את התבנית קרוב לגריל עליון ונמשיך לצלות עוד 10 דקות עד לקבלת הגוון הרצוי.
הערות וטיפים
צריך להיזהר לא לייבש ולראות שהתבנית בתחתית עדיין רטובה!
מקור: תילי טובה
טוב ויפה, אבל….איזה בשר טחון?
היי עירית,
מופיע במפורש במתכון שמדובר בבקר טחון.
בהצלחה