מתכון מושלם של צלי כתף מיוחד ביותר בתנור! עם ציפוי מיוחד סודי, שמוסיף המון טעם וצבע.
צלי כתף במרינדה הכי טעימה שיש, מיוחדת שאין כמותה! טעים במיוחד.
מתכון צלי כתף בתנור
בשר רך וסופר איכותי ברמה גבוהה במרינדה מיוחדת במינה.
ציוד
- תבנית פיירקס גדולה 27X18
- נייר אפייה
מרכיבים
- צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס”מ עובי עובי הצלי מעיד על העסיסיות
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן זית בהתאם לכמות הצלי
מרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז’ון חלק
- מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- קורט מלח
- קורט ראס אל חנות
- כף פפריקה אדומה
לציפוי:
- 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
- פלפל שחור גרוס לפיזור
שלבי הכנה
- נשמן את הנתח בשר בשמן זית מלח ופלפל.
- נצרוב במחבת כל צד דקה ונוציא לתבנית.
להכנת המרינדה והמשך הכנה:
- נערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
- נקרר את הפרוסות בשר ונטבול במרינדה ונסדר אותן בתבנית עם נייר אפייה.
- לאחר שסיימנו לטבול את כל הפרוסות נמרח כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס.
- לעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר.
- להוציא יום למחרת ולהכניס לתנור חם ל 3-3.5 שעות על חום של 170 מעלות עד שהבשר רך.
- 10 דקות לפני שהשלוש שעות עוברים, נוציא את הכיסוי ניתן עוד 15 דקות על מצב טורבו.
מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק
לא כתבתם מה כמות הבשר?
היי,
קילו, קילו וחצי בשר.
בהצלחה!
סליחה, מה זה להעמיד ישר? אנכי? שיטפסו זה על זה כמו רעפים? שני הצדדים יצלו שווה או שצריך להפוך באמצע?
תודה, מרב
היי מרב,
סליחה על הבלבול, הכוונה פשוט לסדר את פרוסות הבשר בתבנית.
בהצלחה