הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון צלי כתף מיוחד בתנור

מתכון צלי כתף בתנור

מתכון מושלם של צלי כתף מיוחד ביותר בתנור! עם ציפוי מיוחד סודי, שמוסיף המון טעם וצבע.

צלי כתף במרינדה הכי טעימה שיש, מיוחדת שאין כמותה! טעים במיוחד.

מתכון צלי כתף בתנור

מתכון צלי כתף בתנור

הדפסה
בשר רך וסופר איכותי ברמה גבוהה במרינדה מיוחדת במינה.
של: איטל איטלי

ציוד

  • תבנית פיירקס גדולה 27X18
  • נייר אפייה

מרכיבים

  • צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס”מ עובי עובי הצלי מעיד על העסיסיות
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית בהתאם לכמות הצלי

מרינדה:

  • 2 כפות חרדל דיז’ון חלק
  • מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רכז רימונים
  • קורט מלח
  • קורט ראס אל חנות
  • כף פפריקה אדומה

לציפוי:

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
  • פלפל שחור גרוס לפיזור

שלבי הכנה

  • נשמן את הנתח בשר בשמן זית מלח ופלפל.
  • נצרוב במחבת כל צד דקה ונוציא לתבנית.

להכנת המרינדה והמשך הכנה:

  • נערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
  • נקרר את הפרוסות בשר ונטבול במרינדה ונסדר אותן בתבנית עם נייר אפייה.
  • לאחר שסיימנו לטבול את כל הפרוסות נמרח כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס.
  • לעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר.
  • להוציא יום למחרת ולהכניס לתנור חם ל 3-3.5 שעות על חום של 170 מעלות עד שהבשר רך.
  • 10 דקות לפני שהשלוש שעות עוברים, נוציא את הכיסוי ניתן עוד 15 דקות על מצב טורבו.
מתכון צלי כתף בתנור
צילום: איטל איטלי

מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק