הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון צלי כתף בתנור במרינדה משגעת

מתכון צלי כתף

צלי כתף בתנור עם המרינדה הכי טעימה שיש, מיוחדת שאין כמותה!

עם ציפוי מיוחד סודי, שמוסיף המון טעם וצבע מיוחד של נגיעות זהב.

מתכון צלי כתף

מתכון צלי כתף בתנור

הדפסה
עם טעמים מושלמים ומדויקים בנגיעות חרד
Servings 15 מנות
של: איטל איטלי

ציוד

  • תבנית פיירקס גדולה 27X18 ונייר אפייה

מרכיבים

  • צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס”מ עובי עובי הצלי מעיד על העסיסיות
  • קורט מלח פלפל שחור גרוס
  • שמן זית בהתאם לכמות הצלי.

מרינדה:

  • 2 כפות חרדל דיז’ון חלק
  • מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רכז רימונים
  • קורט מלח
  • קורט ראס אל חנות
  • 1 כף פפריקה אדומה

לציפוי:

  • 1 כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס לפיזור

שלבי הכנה

  • נבקש מהקצב שיפרוס לנו את הצלי כתף.
  • נפשיר אותו נשמן אותו בשמן זית מלח ופלפל.
  • נצרוב במחבת כל צד דקה ונוציא לתבנית.
  • נכין את המרינדה ע”י ערבוב כל הרכיבים.
  • נקרר את הפרוסות בשר וכל חתיכה נטבול במרינדה ונעמיד ישר בתבנית עם נייר אפייה.
  • נמרח כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס.
  • נעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר.
  • יום למחרת נוציא נכניס לתנור חם ל3-3.5 שעות 170 מעלות עד שהבשר רך.
  • 10 דק לפני שהשלוש שעות עוברים, ניתן עוד 15 דק טורבו ללא נייר כסף מעל.
מתכון צלי כתף
צילום: איטל איטלי

מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק