צלי כתף בתנור עם המרינדה הכי טעימה שיש, מיוחדת שאין כמותה!
עם ציפוי מיוחד סודי, שמוסיף המון טעם וצבע מיוחד של נגיעות זהב.

מתכון צלי כתף בתנור
עם טעמים מושלמים ומדויקים בנגיעות חרד
ציוד
- תבנית פיירקס גדולה 27X18 ונייר אפייה
מרכיבים
- צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס"מ עובי עובי הצלי מעיד על העסיסיות
- קורט מלח פלפל שחור גרוס
- שמן זית בהתאם לכמות הצלי.
מרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- קורט מלח
- קורט ראס אל חנות
- 1 כף פפריקה אדומה
לציפוי:
- 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס לפיזור
שלבי הכנה
- נבקש מהקצב שיפרוס לנו את הצלי כתף.
- נפשיר אותו נשמן אותו בשמן זית מלח ופלפל.
- נצרוב במחבת כל צד דקה ונוציא לתבנית.
- נכין את המרינדה ע"י ערבוב כל הרכיבים.
- נקרר את הפרוסות בשר וכל חתיכה נטבול במרינדה ונעמיד ישר בתבנית עם נייר אפייה.
- נמרח כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס.
- נעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר.
- יום למחרת נוציא נכניס לתנור חם ל3-3.5 שעות 170 מעלות עד שהבשר רך.
- 10 דק לפני שהשלוש שעות עוברים, ניתן עוד 15 דק טורבו ללא נייר כסף מעל.

מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק
לא ברורה לי ההעמדה של הבשר. האם במרינדה כל פרוסה שוכבת במרינדה בפני עצמה? או עומדת אחד בצד השני כמו גוש?
ובתנור? לשטח את הפרוסות? נראה לי שפרוסה לבד תתייבש. אז להעמיד פרוסה ליד פרוסה ולעטוף יחד?
תודה
היי אפרת,
את הפרוסות טובלים במרינדה ואז מניחים בתוך תבנית עם נייר אפייה. התבנית צריכה להיות מספיק גבוהה כדי שהמרינדה תכסה את כל הפרוסות וכך הבשר יוכל לספוח נוזלים במהלך הלילה.
בהצלחה!
נראה מעניין,
האם 5 כפות של מתוקים (דבש, סילון ורימונים) לא יוצר בשר בטעם מתוק מידיי?
האם ניתן להפחית או להחליף חלק מהרכיבים הללו במרינדה?
היי ניצן,
בהחלט אפשר לשנות את כמות המתוקים לפי טעם אישי בלי בעיה.
בהצלחה!