מתכון עם טריק גאוני שלא הכרתם שבזכותו ייצאו לכם פתיתים מושלמים אחד אחד.
הכנה קלה בלי לטגן, בלי בישול ארוך, מרתיחים 2 דקות, ממתינים עוד 7 ומהפתיתים האלו לא יישאר פירור אחד!
מתכון פתיתים אחד אחד קל לילדים
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 500 גרם פתיתים אפויים
- 3-4 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- ⅓3 כוסות מים
- ½ כף מלח
- פלפל שחור מעט
- כורכום מעט
שלבי הכנה
- נחמם בסיר 3-4 כפות שמן ונטגן את הבצל עד השמחה.
- נוסיף 3 ו-1/3 כוסות מים, נערבב ונביא לרתיחה.
- מי שרוצה אפשר להוסיף למים קצת מרק עוף, אפונה או גזר לפי טעמו.
- נשפוך לסיר את הפתיתים, נערבב , נכסה ונבשל 2 דקות בדיוק עד שהמים רותחים ומגיעים ממש לגובה הפתיתים.
- בשלב הזה בדיוק גם אם הפתיתים נראים לא מבושלים מכבים את האש! זה מה שעושה אותם 1:1.
- נשאיר את הסיר מכוסה 5 דקות כדי שהפתיתים יתייבשו ויספגו את כל הנוזלים.
- נפתח, נערבב עם מזלג, נניח מכוסה לעוד 5-7 דקות, נערבב שוב עם מזלג ונגיש חם.
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב גם אחר קבוצתה – פשוט לבשל עם נועם זיגדון
באיזה שלב שמים את התבלינים?…
היי עדי,
הכי טוב להוסיף את התבלינים בשלב טיגון הבצל.
בהצלחה!