הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון פנקייק רוסי קל להכנה

מתכון פנקייק רוסי

פנקייק רוסי קל להכנה – מיני פנקייק רוסי, או ברוסית אולדושקי.

מתכון של לביבות קטנות מאוד קלות להכנה עם מתיקות עדינה.

מתכון פנקייק רוסי
צילום: ליה חודיינטוב
מתכון פנקייק רוסי
צילום: ליה חודיינטוב
מתכון פנקייק רוסי

פנקייק רוסי קל להכנה

הדפסה
פנקייקים קטנים אווריריים וגבוהים!
של: ליה חודיינטוב

ציוד

  • כוס חד פעמי של שתיה חמה
  • מחבת

מרכיבים

  • ½ 2 גביעי אשל 500 מ”ל
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כוסות קמח

שלבי הכנה

  • בקערה גדולה נטרוף עם מטרפה ידנית ביצים מלח וסוכר.
  • נוסיף אשל ונערבב טוב.
  • בהדרגה להוסיף קמח מנופה, ולערבב עד שאין גושים.
  • רק בסוף נוסיף אבקת סודה ונערבב טוב, טוב. (אתם תראו שסודה מתחילה לעבוד ורואים מין בועות כאלה, יותר לא מערבבים).
  • ניקח כף מלאה מהעיסה כל פעם מהצדדים ולא מהאמצע ונשים על מחבת חמה עם שמן.
  • לטגן על אש נמוכה משני הצדדים עד הזהבה.
  • להוציא ונניח על נייר סופג, אחרי כל סיבוב של טיגון להוסיף שמן עם יש צורך.
  • אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר או למרוח עם מעט חמאה עם רוצים.
  • ברוסיה אוכלים אולדושקי עם שמנת חמוצה, או מעדן יוגורט שאוהבים.

הערות וטיפים

  • ניתן להכין עם קצת פחות קמח. אישית הוספתי שלוש כוסות. אפשר לבדוק בצורה פשוט את כמות הקמח, פשוט למלא כף ולראות שזה לא נוזל כמו מים אלה יורד מהכף באיטיות.
  • ניתן להוסיף לטעם וריח סוכר וניל למי שאוהב.
  • לסדר את הבלילה עם מרווח במחבת כי הם תופחים.
  • בטיגון, כשרואים שצד עליון התייבש ויש בו כמה חורים/בועות אז להפוך לצד שני.
  • אשל צריך להיות בטמפרטורת חדר ולא קר מדי
  • בהוספת קמח יהיה קשה לערבב זה בסדר, ככה צריך להיות. אנחנו רוצים לקבל תוצאה נפוחה, לא דקה ודחוסה.
  • לטגן על אש נמוכה שלא ישרף בחוץ בעודו בצקי מבפנים.
  • לחמם היטב את מחבת, ליצוק שמן ולחמם גם את השמן ואז להתחיל בטיגון. השמן לא צריך להיות רותח. כמות השמן היא בערך 2 מילימטר.
מתכון פנקייק רוסי
צילום: ליה חודיינטוב

מקורליה חודיינטוב