הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון פחזניות שלא צונחות

מתכון פחזניות

גם לכם נמאס כבר מפחזניות שאף פעם לא מצליחות ותמיד נופלות?

אז קבלו מתכון לפחזניות מושלמות שלא צונחות ותמיד נשארות גבוהות ויציבות.

מתכון פחזניות
צילום: אריאלה גולדמן
מתכון פחזניות

מתכון פחזניות שלא צונחות

הדפסה
במרקם פריך וחלומי עם מראה מהמם
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית
  • סיר

מרכיבים

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם מחמאה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 3 ביצים גודל L

לקצפת:

  • 500 מ”ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה לחלבי
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר

שלבי הכנה

  • נחמם תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו.
  • נניח על הכיריים סיר עם כוס מים, מחמאה, מלח, וסוכר.
  • נביא לרתיחה והמסה של המחמאה.
  • נכבה את הגז נוסיף את הקמח ונערבב בכף עץ עד שמתקבל בצק.
  • נעביר את הבצק למיקסר, נפעיל מהירות 3 עם וו גיטרה.
  • נערבל בערך 5 דקות עד לקירור הבצק – עד שלא יוצאים יותר אדים מהבצק ואז הוא מוכן להמשך העבודה.
  • לאחר שהבצק התקרר, נגביר מהירות גבוהה במיקסר.
  • נוסיף ביצה אחת ונערבל עד להטמעה מוחלטת בבצק.
  • נוסיף את השנייה, ושוב נערבל עד הטמעה.
  • נטרוף את הביצה השלישית בקערית ונוסיף רק חצי ממנה אל הבצק – כך מקבלים בצק אלסטי מושלם.
  • נכניס את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
  • נרסס ספריי שמן על תבנית תנור (כך נייר האפייה לא יזוז ויהיה נוח לזלף), ונניח נייר אפייה.
  • נזלף פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-25, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף.
  • נמקם את התבנית במרכז התנור ונאפה בערך 25 דקות עד להזהבה. (אם עדיין לא זהובות, ממתינים עוד 5-10 דקות).
  • לא לפתוח דלת התנור בזמן האפייה!
  • לאחר מכן נכבה את התנור ,נפתח חריץ קטן בדלת התנור ונכניס כף מעץ בין הדלת לגוף התנור.
  • נשאיר את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז נוציא אותן.

להכנת הקרם:

  • במיקסר עם וו הקצפה, נקציף את כל מרכיבי הקרם.
  • נכניס לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי לא עד הסוף ונמלא בקרם.

הערות וטיפים

  • אפשר להקפיא את הפחזניות עם הקרם.
  • מאחר שהבצק הוא פרווה ניתן למלא גם במלית בשרית כמו כבד מטוגן עם בצל / פטריות וכו’).
מתכון פחזניות
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: אילנית בניזרי שיתוף מתכון: אריאלה גולדמן