מתכון מושלם שישנה לכם את משחק הפחזניות לעד!
פחזניות מושלמות שלא צונחות ותמיד נשארות גבוהות ויציבות עם מרקם פריך וחלומי.

מתכון פחזניות שלא צונחות
במרקם פריך וחלומי עם מראה מהמם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס מים
- 100 גרם מחמאה לקוביות 1 חבילה
- 1 כף סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 כוס קמח רגיל
- 3 ביצים גודל L
לקצפת:
- 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה לחלבי
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו.
- על הכיריים מניחים סיר עם כוס מים, מחמאה, מלח, וסוכר.
- להביא לרתיחה והמסה של המחמאה.
- לכבות את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק.
- אם הוא נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח עד שהוא מתגבש לבצק נוח וגמיש.
- להעביר את הבצק למיקסר, מפעילים מהירות 3 עם וו גיטרה
- לערבל בערך 5 דקות עד לקירור הבצק – עד שלא יוצאים יותר אדים מהבצק ואז הוא מוכן להמשך העבודה.
- כעת שהבצק התקרר, מגבירים מהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד להטמעה מוחלטת בבצק.
- להוסיף את השנייה, ושוב מערבלים עד הטמעה.
- את הביצה השלישית טורפים בקערית ומוסיפים רק חצי ממנה אל הבצק.
- כך מקבלים בצק אלסטי מושלם.
- להכניס את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב.
- לרסס ספריי שמן על תבנית תנור (כך נייר האפייה לא יזוז ויהיה נוח לזלף), ומניחים נייר אפייה.
- לזלף פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-25, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף.
- למקם את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 25 דקות עד להזהבה. (אם עדיין לא זהובות, ממתינים עוד 5-10 דקות).
- לא פותחים דלת התנור בזמן האפייה!
- לאחר מכן מכבים את התנור ,פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומכניסים כף מעץ בין הדלת לגוף התנור.
- להשאיר את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן.
להכנת הקרם:
- במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל מרכיבי הקרם, ואז מכניסים לשקית זילוף.
- לחצות כל פחזניה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.
- ניתן להקפיא את הפחזניות עם הקרם.
- כיוון שהבצק הוא פרווה ניתן למלא גם במלית בשרית כמו כבד מטוגן עם בצל / פטריות וכו').

מקור: פחזניות – אריאלה גולדמן, אילנית בניזרי
להשאיר תגובה