המאכל הכי מוכר והאהוב מרשתות המזון המהיר.
מתכון לפוטטוס קריספי מבחוץ ורך וטעים מבפנים.
פוטטוס קריספי וטעים
רך וטעים בעטיפה זהובה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6 תפוחי אדמה אדומים
- 2 כפות מיונז
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 1 כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל או מרק עוף
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ כפית מלח גס לפי הטעם
- 1 כף גדושה שומשום
שלבי הכנה
- לקלף את תפוחי האדמה (או שוטפים ומשאירים עם הקליפה) ולחתוך לפלחים.
- להעביר לסיר, ולכסות במים ולבשל את פלחי תפוחי האדמה כ-5 דקות.
- לסנן את הנוזלים ולצנן ואז לייבש מעט.
- לערבב בקערה קורנפלור ופירורי לחם יחד, להוסיף את המיונז, רוטב צ'ילי, שמן, ותבלינים ולערבב.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לצקת מעל פלחי תפוחי האדמה את תערובת המיונז והתבלינים.
- לערבב ונמרח היטב. לפזר מעל גם שומשום.
- להכניס לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך 45 דקות בערך.
הערות וטיפים
טיפ: בפסח אפשר להוסיף במקום פירורי הלחם המוזהבים פירורי מצה מוזהבים לשניצל.
מקור: פוטטוס קריספי וטעים – מאיה פפיסמדוב
אפשר בלי מיונז או מה אפשר במקום
לא אמרתי זה פעם הראשונה שאני רואה את זה
היי גילה,
אפשר שמן זית במקום.
בהצלחה!
אפשר גם בסיר air fryer?
היי,
כמובן, ייצא מעולה!
מממ..