עוגת גבינה אפויה במרקם מושלם ומראה מרשים! מתכון פשוט לעוגה מטריפה, שמכינים בשילוב של שמנת חמוצה להתייצבות והעוגה תמיד מצליחה! עוגה ייחודית עם טעם חלומי ומרקם ממגנט שלא תפסיקו להכין!
עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
מתכון עם טיפ מנצח לעוגת גבינה אפויה שלא נופלת
ציוד
- תבנית קוטר 24 או סיר ג’חנון.
מרכיבים
- 7 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 400 גרם שמנת חמוצה – לא לוותר! סה"כ 2 גביעים.
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 3 כפות פודינג וניל
לקישוט:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 1 חבילה פודינג וניל
- לעיטור: תותים
שלבי הכנה
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה.
- מקציפים בקערה נפרדת שמנת חמוצה, גבינה לבנה, סוכר וניל, כוס סוכר וחלמונים. מורידים מהירות ומוסיפים פודינג וניל וקורנפלור.
- מאחדים את החלבונים עם הבלילה של הגבינה בתנועות עטיפה בעזרת מרית. לא מערבבים חזק כדי לא לשבור את קצף הביצים.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה רק בתחתית (לגזור לעיגול), ובצדדים מרוססת בתרסיס שמן.
- אופים ב־200 מעלות על רשת בשלב שני מלמטה, בתנור מחומם מראש עם תבנית מים רותחים בתחתית.
- אופים במשך כ־20 דקות עד השחמה בחלק העליון של העוגה (אם צריך גם עד 30 דקות). ומורידים ל-160 מעלות למשך עוד שעה ומכסים בנייר כסף, ככה שלא תיסדק העוגה. סה”כ שעה וחצי אפייה.
- לאחר אפייה משאירים בתנור מכובה לעוד שעה. כשהעוגה מתקררת מכינים למקרר למשך כמה שעות (עדיף לילה) ורק אז מחלצים מהתבנית כדי להימנע מהתפרקות.
הערות וטיפים
#הטיפ שמייצב את העוגה זה 2 שמנת חמוצה (נשמע לא קריטי אבל מבטיחה שזה כן).
קינוחים חלביים
נו, נפתח החשק לעוד?
שבועות? אירוח חלבי? או שפשוט בא לכם קינוח שנמס בפה? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים להיטים באתר
מקור: עוגת גבינה – רוית זכרוביץ’
להשאיר תגובה