הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון עוגת שמרים של פעם

מתכון עוגת שמרים של פעם

אין על העוגות הקלאסיות והפשוטות שלא מתפשרות על הטעם!

רולדת שמרים של פעם – מפוצצת בשוקולד עשיר ובלי הסתבכות מיותרת.

מתכון עוגת שמרים של פעם

מתכון עוגת שמרים של פעם

הדפסה
עוגה טעימה קלאסית ופשוטה!
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • תבנית תנור מרופדת או 3 תבניות אינגליש קייק
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • 500 גרם קמח רגיל 3.5 כוסות
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1 ביצה שלמה
  • בין ¾ לכוס אחת של מים מהברז

למלית שוקולד: **ניתן להמיר לממרח שוקולד**

  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 3 כפות גדושות שוקולית
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן בערך מערבבים עד שמקבלים מרקם משחתי

לסירופ להברשה:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

שלבי הכנה

הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו לישה מערבלים לדקה את הקמח, השמרים, והסוכר.
  • מוסיפים את הסוכר וניל עם הביצה, חצי כוס מים, מלח, ושמן, ומערבלים.
  • את יתרת המים מוסיפים בהדרגה ואז מערבלים למשך כ-10 דקות.
  • הבצק יוצא דביק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין.
  • משמנים ידיים ואוספים את הבצק לצורת כדור.
  • מעבירים לקערה משומנת קלות, ומלטפים את הבצק בטיפה שמן מלמעלה.
  • מכסים בניילון נצמד או ניילון רגיל ומכניסים למקרר להתפחה של 3 שעות
  • אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  • מרדדים לריבוע דק בעובי של כ-2 ס"מ.
  • מורחים שכבה דקה של המלית שוקולד ומגלגלים לצורת רולדה.
  • מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, וכך בשארית חלקי הבצק.
  • אין צורך לתת התפחה נוספת לבצק.
  • מכניסים ישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מדף שני מלמטה.
  • לסדר 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה, או לאפות ב-3 אינגליש קייק.
  • נאפה עד השחמה (עד שמשחים מלמעלה זה מוכן), בערך כ-25 דקות.
  • איך שמוציאים מהתנור מברישים סירופ שהכנו מבעוד מועד

להכנת הסירופ:

  • מרתיחים על הגז להבה נמוכה ומערבבים באופן תמידי עם מטרפה ידנית או כף עץ עד להמסת הסוכר, למשך כ-8 דקות.
  • מצננים לטמפרטורת החדר.
מתכון עוגת שמרים של פעם
צילום: אילנית בניזרי

מקור: אילנית בניזרי