אין על העוגות הקלאסיות והפשוטות שלא מתפשרות על הטעם!
רולדת שמרים של פעם – מפוצצת בשוקולד עשיר ובלי הסתבכות מיותרת.

מתכון עוגת שמרים של פעם
עוגה טעימה קלאסית ופשוטה!
ציוד
- תבנית תנור מרופדת או 3 תבניות אינגליש קייק
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 500 גרם קמח רגיל 3.5 כוסות
- 1 כף שמרים יבשים
- ½2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ½ כפית מלח
- 4 כפות שמן
- 1 ביצה שלמה
- בין ¾ לכוס אחת של מים מהברז
למלית שוקולד: **ניתן להמיר לממרח שוקולד**
- 3 כפות גדושות קקאו
- 3 כפות גדושות שוקולית
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס שמן בערך מערבבים עד שמקבלים מרקם משחתי
לסירופ להברשה:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו לישה מערבלים לדקה את הקמח, השמרים, והסוכר.
- מוסיפים את הסוכר וניל עם הביצה, חצי כוס מים, מלח, ושמן, ומערבלים.
- את יתרת המים מוסיפים בהדרגה ואז מערבלים למשך כ-10 דקות.
- הבצק יוצא דביק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין.
- משמנים ידיים ואוספים את הבצק לצורת כדור.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, ומלטפים את הבצק בטיפה שמן מלמעלה.
- מכסים בניילון נצמד או ניילון רגיל ומכניסים למקרר להתפחה של 3 שעות
- אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים לריבוע דק בעובי של כ-2 ס"מ.
- מורחים שכבה דקה של המלית שוקולד ומגלגלים לצורת רולדה.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, וכך בשארית חלקי הבצק.
- אין צורך לתת התפחה נוספת לבצק.
- מכניסים ישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מדף שני מלמטה.
- לסדר 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה, או לאפות ב-3 אינגליש קייק.
- נאפה עד השחמה (עד שמשחים מלמעלה זה מוכן), בערך כ-25 דקות.
- איך שמוציאים מהתנור מברישים סירופ שהכנו מבעוד מועד
להכנת הסירופ:
- מרתיחים על הגז להבה נמוכה ומערבבים באופן תמידי עם מטרפה ידנית או כף עץ עד להמסת הסוכר, למשך כ-8 דקות.
- מצננים לטמפרטורת החדר.

מקור: אילנית בניזרי
להשאיר תגובה