עוגת שיש טעימה ומושלמת שכל ביס ממנה הוא הנאה צרופה!
מתכון של עוגת שיש פרווה הכי קל שיש! טוב להגשה בכל רגע נתון.

מתכון עוגת שיש בחושה ומשגעת
עוגת שיש בחושה וטעימה הכנה בשיא הקלות
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי לשתיייה חמה
- תבנית חד פעמית בינונית/עגולה 28 ס״מ
מרכיבים
לקצף הביצים:
- 4 חלבונים
- ¼ כפית מלח
- ¾ כוס סוכר
לתערובת החלמונים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 1 כוס מיץ תפוזים ניתן להחליף בכוס חלב
- 1 כוס שמן
- 4 חלמונים
לרבע מהתערובת:
- 1 כף קקאו
- 2 כפות סוכר
- ¼ כפית אבקת אפיה
- 2 כפות מיץ תפוזים
לקישוט:
- אבקת סוכר לפיזור
שלבי הכנה
להכנת קצף הביצים:
- בקערת המיקסר, נוסיף את החלבונים, יחד עם רבע כפית מלח.
- נקציף עד שנוצר קצת קצף לבן ונוסיף בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
- נמשיך להקציף עד שנוצר קצף יציב (בערך 7 דקות הקצפה).
להכנת תערובת החלמונים:
- בקערה אחרת, נוסיף את הקמח לבן, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, קוקוס, גרידת תפוז מתפוז אחד.
- נעשה גומה ולאחר מכן, נוסיף כוס מיץ תפוזים או כוס חלב, כוס שמן, ואת 4 החלמונים.
- נערבב עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- ניקח את קצף הביצים, ונקפל לתוך תערובת החלמונים בצורה עטיפה עד שמתקבלת תערובת אחידה שוב.
- נעביר 3/4 מכמות הבלילה לתבנית חד פעמית בינונית משומנת או לתבנית עגולה 28 ס״מ.
להכנת רבע התערובת:
- ברבע הבלילה שנשארה, נוסיף כף קקאו, 2 כפות סוכר, רבע כפית אבקת אפיה, ו- 2 כפות מיץ תפוזים.
- נערבב היטב עד שהתערובת נצבעת בחום.
- נשפוך מעל התערובת שיש בתבנית מבלי לערבב.
- נכניס לתנור מדף שני מלמטה, נאפה רגיל על 175 מעלות (ללא טורבו) במשך 40 דקות בערך.
- כשהעוגה מתקררת, נפזר אבקת סוכר.

מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
יותר מידי סוכר, אפשר להפחית
היי יליסה,
תודה ששיתפת אותנו!