הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון עוגת שוקולד לחה במרקם רך!

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד במרקם הכי מפנק שיש! מתכון קל ומהיר, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים, לעוגת שוקולד מטריפה שמצליחה תמיד! הכנה בקערה אחת בדקות ספורות ויש לכם את הפינוק המושלם לכל רגע ביום! עוגה מושלמת להכנה בימים עמוסים!

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה

הדפסה
מתכון מהיר לעוגת שוקולד עשירה ומפנקת
של: נדין מלמד

מרכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 5 גרם אבקת אפיה
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½ כוס קקאו טעים פי אלף משוקולית
  • 1 כף גדושה נס קפה
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים גודל M או L
  • ½ כוס שמן
  • ¾ כוס חלב להוסיף כל פעם קצת כדי להגיע למרקם צמיג ונשפך של עוגה

לציפוי:

  • 125 מ”ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% הרבה יותר טעים לעומת מריר רגיל

שלבי הכנה

  • מערבבים הכל עם מטרפה, יוצקים לתבנית (בינונית, אם רוצים בתבנית ענקית נכפיל כמויות) משומנת היטב ואופים ב־180 במשך כ־35 דקות.
  • טיפ: כדי שתצא לחה נבדוק קודם כל בתנור סגור אם העוגה רוטטת (להכות קלות על התנור) לפני שהזמן נגמר. אם אין רטט אז זה סימן שהיא כבר אפויה ואפשר לבדוק אותה בקיסם שאמור לצאת עם פירורים לחים.
  • מכינים ציפוי במיקרוגל – ממיסים בפולסים של עשרים שניות רק עד המסה, מערבבים ומוזגים על העוגה.

הערות וטיפים

לגרסת פרווה יש להחליף חלב במים, ושמנת בצמחית או קרם קוקוס.
עוגת שוקולד
צילום: נדין מלמד

מקור: נדין מלמד