מתכון של עוגה נדירה של שוקולד שתקשט לכם את השבת בטעמים מתוקים שנשארים אתכם עד סוף היום!
עוגת שוקולד גבוהה שתמיד קוצרת מחמאות, בעלת במרקם רך וחלומי ומשודכת לציפוי שוקולדי מושחת.
עוגת שוקולד גבוהה קוצרת מחמאות
במרקם רך וחלומי עם עם טעם מושלם
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית 24
מרכיבים
- ½2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- ½ כוס שוקולית
- ½ כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כוס מים פושרים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- נשים את כל המרכיבים היבשים יחד ומערבבים.
- לאחר מכן נשים את המים את השמן והחלמונים ומערבבים.
- את החלבונים נקציף עם הסוכר לקצף יציב, וכשמוכן מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים בקיפול.
- נשים בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-160 למשך שעה בערך.
- איך שהעוגה מוכנה נוציא מהתנור ולהפוך ושמתקרר להוציא מהתבנית.
להכנת הציפוי:
- נשים על גז שמנת מתוקה ומחממים ואז מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים.
- נשאיר בצד לקירור ואז נשפוך מעל לעוגה.
מקור: עוגת שוקולד – דינה חיים
איך אפשר לאכול עוגה שטובעת בטעם נוראי של שמן!!!! כמה שנים אפשר למחזר את המתכון הכי גרוע לעוגת שוקולית בטעם של כימיקלים?!?!