מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה, עוגה אהובה על רבים ולא רק בשבועות. חוץ מהמרקם הכיפי שלה, אחד היתרונות שלה הוא מגוון האפשרויות להכנה. מגוון הקישוטים השונים והטעמים השונים שניתן לתת לעוגה. לפניכם מתכון עוגת גבינה עם כמה טוויסטים.

התבנית הדרושה למתכון: תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

זמן הכנה: כ-שעה וחצי סה”כ

מתכון עוגת גבינה – חומרים

כ – 240 גרם פתי בר

90 גרם חמאה

גביע גבינת סקי 500 גרם

500 מ”ל שמנת מתוקה 38%

40 גרם סוכר

חבילת פודינג וניל

גביע שמנת חמוצה (כ-200 גרם)

 

השלבים

 

1. טוחנים את הפתי בר במעבד מזון

2. ממיסים את החמאה בבאן מארי (קערה מעל סיר עם מעט מים רותחים על הגז) 

3. מערבבים עם הפתי בר

4. משמנים תבנית בקוטר 26 ס”מ

5. יוצרים בעזרת שלושת רבעי מכמות הפתי בר שכבה מהודקת בתבנית

6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג

7. מקפלים פנימה את הסקי והשמנת החמוצה

8. מוזגים את הבלילה לתבנית

9. מפזרים מעל את שאר הפתיבר 

10. מייצבים במקרר במהלך הלילה

 

בתאבון!

 

טיפ: שדרוג מעולה של מתכון לעוגת גבינה: במקום פירורי הפתי בר בשכבה העליונה, ניתן להשתמש בריבות פירות יער שונות, או אפילו למזוג מעל ג’לי לקבלת עוגה ייחודית במיוחד

טיפ נוסף: כדאי לשמור את העוגה במקפיא במשך שעתיים ורק אז להעביר למקרר לקבלת יציבות

מתכון עוגת גבינה