עוגת גבינה ניו יורק מרשימה, יציבה, במרקם מושלם ובטעם משגע!
מתכון קל ומדויק להכנה שתמיד יוצא מוצלח!
מתכון עוגת גבינה ניו יורק
עוגתה קרמית שמענגת את כל מי שטועם!
ציוד
- מידת כוס: חד פעמי קר
- תבנית עגולה 24 עם קפיץ
- מעבד מזון
- מיקסר
מרכיבים
לתחתית:
- 70 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
- ¼ כפית מלח
- 2 חלמונים צהוב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- ¾ כוס קמח חד פעמי קר
- 50 גרם שקדים מולבנים טחונים/אגוזי מלך טחונים
לעוגה:
- 5 חלבונים לבן
- ¾ כוס סוכר
- 3 חבילות גבינה לבנה 5% 750 גרם
- ½1 חבילות גבינת נפוליאון טבעי 28% כ – 340 גרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- ¾ כוס סוכר (להקצפה)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 כפות קמח
- 4 כפות קורנפלור
- 5 חלמונים צהוב
לקישוט:
- אבקת סוכר 50 גרם
- 2 גביעים שמנת חמוצה 400 מ”ל
שלבי הכנה
הכנת התחתית:
- לחמם מראש תנור ל 180מעלות טורבו.
- במעבד מזון לערבב את החמאה, הסוכר המלח, החלמונים ותמצית הווניל עד שהכל מתאחד והסוכר נמס.
- להוסיף את הקמח והשקדים הטחונים ולערבב לבצק אחיד – במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
- לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- לרדד את הבצק ולהניח בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
- להכניס לתנור שחיממנו מראש למשהו כמו רבע שעה או עד להזהבה קלה ולהוציא לצינון.
אופן הכנת העוגה:
- לחמם שוב את התנור ל 240 מעלות טורבו ולהניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
- בקערה גדולה לערבב עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והחלמונים ולטרוף הכל היטב.
- להוסיף את הקמח המנופה והקורנפלור ולערבב היטב שלא יהיו גושים.
- בסוף להוסיף את השמנת המתוקה ותמצית וניל ולערבב למסה אחידה וחלקה ולהניח בצד.
- בקערת המיקסר להקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי, אפשר להגיד קצת רך.
- להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינה ולערבב בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומתקבלת לנו תערובת חלקה.
- להעביר לתבנית מעל התחתית שאפינו וליישר את המסה ע”י מכות קטנות של התבנית על השיש – כך שהעוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
- להגביה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי ולשמן את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
- להכניס לתנור שחיממנו מראש לרבע שעה או עד שמקבלים צבע יפה ואחיד על כל העוגה.
- להוריד את החום ל 150 מעלות טורבו ולהמשיך לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
- לכבות את התנור ולהשאיר בפנים לעוד כרבע שעה.
- להוציא ולצנן ולהכניס למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם (היא טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
- לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר .
הערות וטיפים
במידה והחלטתם להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה הצטננה מעט לאחר האפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן במקום להכין (מופשר כמובן).
לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן במקום להכין (מופשר כמובן).
מקור: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה