עוגת גבינה אפויה טעימה במיוחד שמתאימה במיוחד למי שמעדיפים לאכול מזון ללא קמח.
מתכון מדויק שתמיד מצליח של עוגה גבינה אפויה פשוטה ללא בסיס או תחתית.
מתכון עוגת גבינה אפויה ללא בסיס
עוגה אפויה ללא גלוטן בטעם נדיר ומרקם קרמי מענג!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית עגולה 26 עם דפנות גבוהות
מרכיבים
- 2 קופסאות גבינה לבנה 9% סה"כ 500 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה סה"כ 200 מ"ל
- 5 חלמונים
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 5 חלבונים לבן
- ¾ כוס סוכר
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה סה"כ 250 מ"ל
- ¼ כוס סוכר
- מה שנותר משקית האינסטנט פודינג
- ½ כוס חלב
שלבי הכנה
- נחמם מראש תנור ל-180 מעלות בתכנית אפייה רגילה. אין צורך בתבנית מים בתחתית התנור.
- בקערה נערבב יחד עם מטרפה ידנית את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו-3 כפות קורנפלור.
- נקציף במיקסר יחד את החלבונים על שלושת רבעי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- נוסיף בתנועות קיפול עדינות את הקצף אל קערת הגבינות.
- נשמן את התבנית שלנו, ונכניס לאפייה למשך 45 דקות בערך.
- העוגה תופחת לגובה בזמן האפייה ובתום האפייה חוזרת לגובה המקורי שלה.
- נוציא את העוגה מהתנור מיד בתום האפייה ונצנן על רשת.
- נעבור בעדינות עם סכין חדה סביב העוגה כדי לשחררה מדפנות התבנית.
לציפוי:
- נקציף יחד את השמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, מה שנותר משקית אינסטנט פודינג, וחצי כוס חלב.
- נמרח על העוגה ונקשט בפרי שאוהבים.
- נכניס למקרר למשך 4 שעות.
מקור: עוגת גבינה רכה – אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה