קבלו מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח.
עוגה נדירה וקלילה כשרה לפסח – משודרגת בקצפת עשירה.
עוגת אגוזים לפסח
עוגה נוסטלגית במתכון מפורט
ציוד
- תבנית קפיץ 24 עגולה
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 5 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס אגוזי מלך טחון
- 100 גרם שוקולד צמקאו או מריר מגורר דק בפמופיה
- 1 חבילת קמח תופח לפסח של אסם או כוס ועוד 4 כפות קמח מצה דק ושקית אבקת אפיה
- ¾ כוס שמן
- ¾ כוס מים
לציפוי :
- 500 מ"ל קצפת צמחית השף הלבן 2 מיכלים
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות אינסטנט פודניג וניל או 1 חבילת פודניג 80 גרם
לקישוט:
- 100 גרם שוקלד מריר מגורר בפומפייה 1 חפיסה
- 50 גרם אגוזי מלך טחון
- דובדבנים מסוכרים
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל 170 מעלות
הכנת הטורט:
- מפרידים ביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר בהדרגה .
- מורידים מהירות מקיסר ומוסיפים חלמונים , שמן ומים .
- בקערה נפרדת נערבב שוקולד , אגוזי מלך, קמח .
- נוסיף בהדרגה למיקסר במהירות נמוכה .
- נשמן תבנית נוסיף את בלילת העוגה ולאפות 40 עד 50 דקות בחום 170 מעלות חום עליון תחתון .
- נקרר את העוגה היטב .
- נכין בכוס 2 כפיות נס קפה מעט תמצית רום ו1/3 כוס מים חמים נערבב ונמזוג על העוגה נכניס למקרר לחצי שעה .
הכנת הציפוי:
- נקציף קצפת צמחית השף הלבן יחד עם סוכר והפודניג וניל בהתחלה במהירות איטית ולהעלות לגבוהה ביותר .
- מחצית מהקרם נשטח על העוגה , את השאר נכניס לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול נזלף רוזטות ונשים דובדבן אחד כן אחד לא .
- לפזר באמצע אגוזי מלך ושוקולד ולהכניס למקפיא לשעה .
- לשמור במקרר .
מקור: אופירה פחימה יחיא
ניתן להקפיא מראש?
היי לי,
אכן כן, בהצלחה!
אני בחו"ל ורוצה להכין את העוגה אין כאן קמח תופח לפסח אולם יש קמח לעוגה לפסח מקמח מצה טחון דק איזה כמות בכוסות או בגרמים צריך. אשמח לתגובה מהירה עליי להכין את העוגה מחר.
היי הדסה,
אפשר להשתמש בקמח לעוגה לפסח, קמח רב תכליתי ללא גלוטן או קמח שקדים.
בהצלחה!
היי אופירה. מה הכוונה להקפיא מראש? את כל העוגה יחד עם הקצפת ניתן להקפיא בפריזר?
היי ציפי,
אפשר בהחלט להקפיא מראש.
בהצלחה!
אפשר להחליף קמח מצה או קמח תופח בקמח שקדים??
היי חן,
כמובן, בהצלחה!