הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון עוגת אגוזים לפסח משודרגת

מתכון עוגת אגוזים לפסח

קבלו מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח.

עוגה נדירה וקלילה כשרה לפסח – משודרגת בקצפת עשירה.

מתכון עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח

הדפסה
עוגה נוסטלגית במתכון מפורט
של: אופירה יחיא

ציוד

  • תבנית קפיץ 24 עגולה
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 5 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כוס אגוזי מלך טחון
  • 100 גרם שוקולד צמקאו או מריר מגורר דק בפמופיה
  • 1 חבילת קמח תופח לפסח של אסם או כוס ועוד 4 כפות קמח מצה דק ושקית אבקת אפיה
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס מים

לציפוי :

  • 500 מ"ל קצפת צמחית השף הלבן 2 מיכלים
  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודניג וניל או 1 חבילת פודניג 80 גרם

לקישוט:

  • 100 גרם שוקלד מריר מגורר בפומפייה 1 חפיסה
  • 50 גרם אגוזי מלך טחון
  • דובדבנים מסוכרים

שלבי הכנה

  • לחמם תנור ל 170 מעלות

הכנת הטורט:

  • מפרידים ביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר בהדרגה .
  • מורידים מהירות מקיסר ומוסיפים חלמונים , שמן ומים .
  • בקערה נפרדת נערבב שוקולד , אגוזי מלך, קמח .
  • נוסיף בהדרגה למיקסר במהירות נמוכה .
  • נשמן תבנית נוסיף את בלילת העוגה ולאפות 40 עד 50 דקות בחום 170 מעלות חום עליון תחתון .
  • נקרר את העוגה היטב .
  • נכין בכוס 2 כפיות נס קפה מעט תמצית רום ו1/3 כוס מים חמים נערבב ונמזוג על העוגה נכניס למקרר לחצי שעה .

הכנת הציפוי:

  • נקציף קצפת צמחית השף הלבן יחד עם סוכר והפודניג וניל בהתחלה במהירות איטית ולהעלות לגבוהה ביותר .
  • מחצית מהקרם נשטח על העוגה , את השאר נכניס לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול נזלף רוזטות ונשים דובדבן אחד כן אחד לא .
  • לפזר באמצע אגוזי מלך ושוקולד ולהכניס למקפיא לשעה .
  • לשמור במקרר .
מתכון עוגת אגוזים לפסח
צילום: אופירה יחיא

מקור: אופירה פחימה יחיא