מתכון להכנת סהרוני שקדים – עוגיות שקדים.
עוגיות ללא גלוטן פשוט נמסים בפה – מושלמות ליד הקפה.

מתכון עוגיות שקדים ללא גלוטן
מושלמות טעימות רכות ונימוחות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 130 גרם חמאה רכה או מחמאה או נטורינה על בסיס שמן קוקוס
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפיה
- גרידת לימון מלימון אחד או תפוז
- 1¼ כוס קמח ללא גלוטן
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 180 מעלות.
- לערבב בקערה את החמאה או מחמאה או נטורינה על בסיס שמן קוקוס – עם אבקת הסוכר עד למשחה. (ידנית או במיקסר עם וו גיטרה).
- להוסיף את השקדים הטחונים + אבקת אפיה +גרידת לימון או תפוז + קמח ללא גלוטן.
- לעבד רק עד שנהיה בצק אחיד.
- לקחת חתיכה מהבצק גודל עגבניית שרי ולגלגל לכדור נעשה נחש ואז סהרון או להשאיר ככדור.
- לאפות בתנור עד שמזהיב בקצוות ונשאר לבן – בערך 12 דקות.
- להוציא נצנן ונפדר עם אבקת סוכר.

מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה